Στον πίνακα με τους ισχυρούς “παίχτες” ετοιμάζεται να μπει η Ιθάκη και ο τουρισμός της

59

Αλλάζει ταχύτητα η Ιθάκη στον τουρισμό, με βλέψεις να εισέλθει στον πίνακα με τους ισχυρούς “παίχτες” της ελληνικής συνεδριακής αγοράς.

Με αφορμή το 11ο συνέδριο των “Μικρών Νησιών” που έλαβε χώρα στην Ιθάκη τις προηγούμενες ημέρες, ο δήμαρχος του νησιού Διονύσης Στανίτσας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε ότι το νησί έχει σύγχρονες συνεδριακές εγκαταστάσεις, για να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέτωπο αυτό. Τονίζεται ότι στην Ιθάκη κάθε χρόνο πραγματοποιείται μεγάλο ιατρικό συνέδριο προσελκύοντας επιστήμονες από όλο τον κόσμο, αλλά και εκπροσώπους από την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Ενδεικτικό των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί στο νησί του “Οδυσσέα”, έχουν να κάνουν με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του. Πλέον καθημερινές συνδέσεις από Πάτρα και Αστακό, αφενός μεν δεν δημιουργούν την αίσθηση του αποκλεισμού στους ντόπιους κατοίκους, αφετέρου δημιουργούν και προϋποθέσεις επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, κάτι που επιθυμεί και ο δήμαρχος του νησιού, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. “Μπορεί ο εφετεινός Αύγουστός να ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών, αλλά αυτό δεν αρκεί για την τοπική οικονομία του νησιού”, σημειώνει ο κ. Στανίτσας, με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου να “φαντάζει” μονόδρομος.

Στο εφετεινό συνέδριο παρούσα ήταν και η νέα πρόεδρος του ΕΟΤ , όπου στο παρελθόν ως υπουργός Πολιτισμού είχε συνεργαστεί με τον κ. Στανίτσα, για την προγραμματική σύμβαση της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου που ήταν το παλάτι του Οδυσσέα. Η κυρία Γκερέκου μαζί με τον Δήμαρχο είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την μαρίνα του ΕΟΤ, ενώ ενημερώθηκε και για την πρόταση τουριστικής επένδυσης των 450 εκατ. ευρώ στο νότιο τμήμα του νησιού.

Εστιάζοντας στις εργασίες του συνεδρίου ο κ. Στανίτσας σημείωσε, ότι τα μεγάλα ζητήματα για τα μικρά νησιά εντοπίζονται κυρίως στην υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών αλλά και των υπηρεσιών υγείας. Για παράδειγμα η Ιθάκη, ανάφερε με έμφαση ο Δήμαρχος, “δεν διαθέτει αρχιτέκτονα-τοπογράφο και πολιτικό μηχανικό για να τρέξει έργα” και για το λόγο αυτό κάνει προγραμματικές συμβάσεις με μεγαλύτερους δήμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την άμεση εκτέλεση των έργων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ