Κανελάδα: Ένα παραδοσιακό ρόφημα με δροσιά… Αιγαίου

470

Η κανελάδα είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα, που το συναντάμε στα νησιά του Αιγαίου, κυρίως στην Κω και την Κρήτη αλλά και στις ακτές της Μικράς Ασίας.

Διαβάστε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου:

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 5 ξύλα κανέλας
  • 15 περίπου κεφαλάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Για τη σπιτική και παραδοσιακή κανελάδα από την Κω, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου για μια ώρα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο), για να πάρει πιο έντονο χρώμα.

Αφού κρυώσει, την αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι εντός ή εκτός ψυγείου. Τη σερβίρουμε αραιώνοντας τη με λίγο νερό (1 μέρος σιρόπι, 4 μέρη  νερό). Αν θέλουμε προσθέτουμε και πάγο για μια δροσερή απόλαυση.

Μυστικά για την παραδοσιακή κανελάδα

-Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ένα κλωναράκι αρμπαρόριζα για να δώσετε τα αρώματά της στην κανελάδα.

-Αν θέλετε πιο έντονο χρώμα, προσθέστε λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

-Αντί για νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό ανθρακούχο.