Το μέλλον των πτήσεων: Διώροφα καθίσματα σε αεροπλάνα όπου οι επιβάτες… θα ξαπλώνουν

565

Μια πρωτότυπη ιδέα είχε η Zephyr Aerospace, μία start up επιχείρηση η οποία πρότεινε μια διώροφη, επίπεδη θέση για τα αεροπλάνα, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να προσφέρεται στους ταξιδιώτες ιδιωτικότητα ακόμα και κατά την διάρκεια μιας κρίσης της υγείας, όπως η πανδημία του κορονοϊού.

Οι ταξιδιώτες θα κάθονται πάνω και κάτω ο ένας από τον άλλον, αποκτώντας πρόσβαση στο δεύτερο επίπεδο από μια πτυσσόμενη σκάλα για την οποία δεν απαιτούνται αεροσκάφη με μεγαλύτερο χώρο από τον ήδη υπάρχον στα πιο μεγάλα αεροπλάνα.

Ο σχεδιαστής του μοντέλου δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα μειώσουν την πυκνότητα των καθισμάτων τους με την διάταξη του καθίσματος Zephyr που είναι 2-4-2 σειρές θέσεων.

«Πιστεύουμε ότι οι νέοι τύποι ταξιδιωτών θα απαιτήσουν ιδιωτικότητα ή θα θέλουν να πληρώσουν επιπλέον για να την αποκτήσουν, όσο θα πληρώνουν για την ικανότητα να κοιμηθούν σε χώρους του αεροσκάφους», είπε στο CNN ο σχεδιαστής και διευθύνων σύμβουλος της Zephyr, Τζέφρι Ο’Νιλ.

Η συγκεκριμένη ιδέα «γεννήθηκε» με αφορμή μία πολύωρη πτήση προς την Σιγκαπούρη. Ο Ο’Νιλ είπε ότι καθόταν στην ειδική οικονομική θέση, η οποία συνήθως παρέχει περισσότερο χώρο για τα πόδια, όμως όχι τις υπηρεσίες επίπεδης θέσης που θα είναι διαθέσιμες για υψηλότερες τιμές εισιτηρίων. Η επιλογή παραμένει λιγότερο ακριβή από το ταξίδι στην πρώτη θέση ή σε θέση business.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό, ο Ο’Νιλ είπε ότι η ιδέα προέκυψε όταν ανέβηκε σε ένα λεωφορείο που περιλάμβανε κουκέτες στριμωγμένες, για ένα ταξίδι στην Αργεντινή πριν από δυο χρόνια. «Ηταν ένα πολύ πιο άνετο ταξίδι από την πτήση για Σιγκαπούρη», δήλωσε.