Σεβίτσε: Περουβιανά αρώματα στο πιάτο σας – Δείτε τη συνταγή

94

To ceviche γίνεται από ωμό ολόφρεσκο ψάρι που «ψήνεται» σε χυμό λεμονιού ή λάιμ.

Είναι πολύ δημοφιλές στις παράκτιες προς τον Ειρηνικό περιοχές της Λατινικής Αμερικής και θεωρείται το εθνικό πιάτο του Περού.

Υλικά Για 4 άτομα:

4 φιλέτα (175 γρ.) άσπρου ψαριού (όπως γλώσσα, μυλοκόπι, σφυρίδα, πάντως αποφύγετε τα λιπαρά ψάρια), χωρίς δέρμα και κόκαλα
2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
2 κ.γ. ψιλοκομμένη πιπερίτσα limo
Χυμός από 20 μικρά λεμόνια
1 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
2-3 παγάκια
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο μισοφέγγαρα
αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

1 καλαμπόκι, βρασμένο, μόνο τα σπυριά
½ γλυκοπατάτα, βρασμένη και κομμένη σε φέτες

Εκτέλεση

Κόψτε το ψάρι σε κύβους των 2 εκ. και βάλτε το σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώστε. Μετά από 1 λεπτό, προσθέστε το σκόρδο και την πιπερίτσα. Ανακατέψτε καλά.

Χύστε στο ψάρι τον χυμό λεμονιού, προσθέστε τα φύλλα κόλιανδρου και τα παγάκια. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σταθεί για λίγα δευτερόλεπτα.

Προσθέστε το κρεμμύδι και αφαιρέστε τα παγάκια. Ανακατέψτε καλά.

Σερβίρετε σε ρηχό μπολ με το καλαμπόκι και τις φέτες γλυκοπατάτας.

Από το βιβλίο “Peru: The Cookbook”