Kunafa: Αυτό το επιδόρπιο έχει αρώματα… Ανατολής

17

Όσοι δεν έχετε δοκιμάσει την κουζίνα της Μέσης Ανατολής, πραγματικά δεν ξέρετε τι χάνετε!

Η τοπική κουζίνα του Ντουμπάι είναι διαχρονική και πεντανόστιμη. Η αραβική συνταγή Kunafa (Knafeh) είναι το βασιλικό και πιο γνωστό επιδόρπιο στη Μέση Ανατολή. Παρασκευάζεται με γέμιση τυριού, κρέμα γάλακτος, φρούτα, σοκολάτας σιρόπι ζάχαρης, φιστίκια και συναντάται σε πολλές παραλλαγές. Ονομάζεται “Η βασίλισσα των αραβικών επιδορπίων” και σερβίρεται μετά από ένα παραδοσιακό Ανατολίτικο γεύμα .

(συνταγή από archanaskitchen)

Συστατικά

250 γραμμάρια από φύλλο κανταΐφι

200 γραμμάρια βούτυρο

1/4 φλιτζάνι φιστίκια

Για τη γέμιση

1 φλιτζάνι γάλα

1 κρέμα γάλακτος

2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλαουρ

1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο

1/2 φλιτζάνι τυρί Ricotta, τριμμένο

Για το σιρόπι

1-1 / 2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο

Εκτέλεση

Για να αρχίσετε να φτιάχνετε την αραβική συνταγή γλυκού Kunafa (Knafeh), προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C και καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με την προετοιμασία σιροπιού ζάχαρης. Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε ζάχαρη και νερό και βράστε μέχρι να φτάσει στο σιρόπι. Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε αυτό σε χαμηλή φωτιά.

Αφαιρέστε το σιρόπι ζάχαρης από τη φωτιά, προσθέστε χυμό λεμονιού και ροδόνερο και ανακατέψτε τα.

Στη συνέχεια, ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε κορν φλάουρ χτυπώντας το έντονα χωρίς να σχηματίσει γρουμπουλάκια. Μετά, βράστε διατηρώντας το σε χαμηλή φλόγα και μόλις πήξει, προσθέστε ροδόνερο και αφήστε την κρέμα γάλακτος να κρυώσει εντελώς.

Για την προετοιμασία της κρούστας, χωρίστε τα φύλλα της ζύμης κανταΐφι με τα χέρια. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά με τα χέρια για να καλύψετε καλά τη ζύμη.

Πάρτε το ταψί και όπως έχετε βάλει το αντικολλητικό χαρτί, προσθέστε το μισό της ζύμης στο κάτω μέρος και πιέστε το καλά για να είναι ομοιόμορφο.

Ρίξτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και απλώστε τα με προσοχή, ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, πασπαλίστε το τριμμένο τυρί.

Μετά, βάλτε το άλλο μισό της ζύμης στην κορυφή και πιέστε απαλά προς τα κάτω. Προσθέστε ψιλοκομμένα φιστίκια στην κορυφή και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.

Τώρα ήρθε η ώρα να τοποθετήσετε τη ζύμη στο φούρνο και να την ψήσετε για περίπου 30 έως 40 λεπτά έως ότου να γίνει καφέ και τραγανή.

Μόλις ψηθεί η ζύμη, αφήστε την να κρυώσει και περιχύστε το μισό σιρόπι ζάχαρης από πάνω.

Τέλος, ρίξτε το υπόλοιπο σιρόπι ζάχαρης πάνω από το kunafa και προσθέστε ψιλοκομμένα φιστίκια.

Κόψτε και σερβίρετε το αραβικό γλυκό Kunafa ζεστό και απολαύστε αυτό το βασιλικό επιδόρπιο στο σπίτι.

Σας άνοιξε η όρεξη και θέλετε να δοκιμάσετε τη συνταγή από κάποιον έμπειρο που το έχει ξαναφτιάξει; Διαβάστε εδώ τα πάντα για το Ντουμπάι και κλείστε ένα εισιτήριο μέσω της EgyptAir !