Αυτά είναι τα πιο περίεργα μουσεία σε όλο τον κόσμο

125

Aρχαιολογία, φυσικές επιστήμες και μουσική φαίνεται ότι δεν είναι τα μόνα που μπορούμε να εξερευνήσουμε σε ένα μουσείο. Παρακάτω θα δείτε μερικά μουσεία ανά τον κόσμο που ξεχωρίζουν για τη θεματική τους. Μάλιστα, τα εκθέματα ορισμένων είναι ικανά ακόμα και να σας ανατριχιάσουν!

Μουσείο Μαγισσών, Κορνουάλη, Αγγλία

Άνοιξε τις πόρτες του το 1951 από τον Cecil Williamson και περιέχει τη μεγαλύτερη μαγική συλλογή στον κόσμο. Στις βιτρίνες του θα βρείτε απίστευτα μαγικά αντικείμενα όπως το βωμό της μάγισσας, τα σπαθιά των μάγων και συλλογή από χιλιάδες βιβλία με τα πάντα γύρω από τη μαγεία.

 

Μουσείο Υποβρύχιων γλυπτών, Κανκούν, Μεξικό

Για να μπορέσετε να θαυμάσετε τα εκθέματα αυτού του μουσείου θα πρέπει να είστε διατεθειμένοι να φορέσετε μάσκες, αναπνευστήρες και να βουτήξετε στα καταγάλανα νερά του Μεξικού. Το υποβρύχιο πάρκο «άνοιξε τις πύλες του» το 2011 και υπολογίζεται ότι το επισκέπτονται 750.000 τουρίστες τον χρόνο για να θαυμάσουν τα πάνω από 460 εκθέματα του διάσημου γλύπτη Jason de Caires Taylor.

 

Μουσείο του θανάτου, Μπανγκόκ

Εγκέφαλοι διατηρημένοι σε φορμόλη, παραμορφωμένα άκρα, όργανα, βρέφη, σκελετοί και κρανία. Δεν πρόκειται για ταινία τρόμου αλλά για το Ιατρικό Μουσείο Siriraj, στη Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη.Εκθέματα άρρωστων ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή «κοσμούν» το «μουσείο του θανάτου», που είναι το πλέον δημοφιλές αξιοθέατο της πρωτεύουσας.

Μουσείο βασανιστηρίων Μάλτα

Μέσα στα μπουντρούμια βρίσκονται τοποθετημένα κέρινα ομοιώματα ανθρώπων, τα οποία έχουν υποβληθεί σε βασανιστήρια. Ομοιώματα με αίμα στα σώματά τους, σχοινιά τυλιγμένα στο σώμα και το λαιμό τους, ξεσκισμένα ρούχα και βλέμματα πόνου και φόβου είναι το φρικιαστικό θέαμα που αντικρίζουν οι επισκέπτες. Το στοιχείο που προσδίδει την πιο ανατριχιαστική αίσθηση στο μουσείο και τα εκθέματα είναι το σημείο που επιλέχθηκε, διότι πρόκειται για ένα φυσικό χώρο, στον οποίο στο παρελθόν γίνονταν βασανιστήρια.

 

Μουσείο της Κακής Τέχνης, Σόμερβιλ, Μασαχουσέτη

Το Μουσείο Κακής Τέχνης είναι το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στην συλλογή, διαφύλαξη και έκθεση της Κακής Τέχνης, σε όλες της τις μορφές. Έχει τρία παραρτήματα, ένα στο Ντέλχαν, ένα στο Σόμερβιλ και ένα στο Μπρουκλάιν, όλα στην Μασαχουσέτη.