Δήμος Αθηναίων: Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

27

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Τετάρτη 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, με μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Η Γλυκερία, ο Βασίλης Λέκκας, η Αργυρώ Καπαρού, ο Παναγιώτης Πετράκης, o Άγγελος Θεοδωράκης και η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ενώνουν τις μουσικές τους δυνάμεις και μας υποδέχονται στο νέο Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης», στη συμβολή Ιεράς Οδού και Πειραιώς.

Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, μας επιφυλάσσουν ένα πρόγραμμα με τα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά, αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη,με αποκορύφωμα τη μελωδία του Ζορμπά, αγαπητή «στα πέρατα της Οικουμένης».

Με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής να αποτελεί την καλύτερη δυνατή συγκυρία, θα προηγηθεί στον ίδιο χώρο η τελετή ονοματοδοσίας του Πάρκου από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Μία οφειλόμενη τιμή προς τον αξεπέραστο συνθέτη και μεγάλο Έλληνα, έτσι όπως έχει αποφασιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Τα τραγούδια της συναυλίας ερμηνεύουν:

η Γλυκερία, ο Βασίλης Λέκκας,ο Παναγιώτης Πετράκης, η Αργυρώ Καπαρού και ο Άγγελος Θεοδωράκης εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη.

Μουσικοί της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης»

Μανώλης Καραντίνης, μπουζούκι – Ευαγγελία Μαυρίδου, πιάνο

Ξενοφών Συμβουλίδης, όμποε, φλογέρες, μπαγλαμάς

Νίκος Γκιόλας, κιθάρα – Αρτέμης Σαμαράς, βιόλα

Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν – Θεόδωρος Κουέλης, μπάσο

Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς – Στέφανος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης, κρουστά.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μαργαρίτα Θεοδωράκη

·  Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη (Ιερά Οδός και Πειραιώς/ Δίπλα από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων)

·  Ώρα έναρξης 20:00