Συνταγή για καπαροσαλάτα – Αρώματα Κυκλάδων στο πιάτο σας

203

Κλασική κυκλαδίτικη συνταγή, ό,τι πρέπει γι αυτή την εποχή!

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη

80 γρ. πράσινη πιπεριά, χοντροκομμένη

70 γρ. ψωμί, την ψίχα του μόνο

1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο

1 σκ. σκόρδο

100 ml ελαιόλαδο

1 κ.γ. λευκό ξύδι

1 κ.γ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένος

1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

Αλάτι

Πιπέρι

Λαγάνα, για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και έπειτα το στραγγίζουμε πολύ καλά.

2 Κατόπιν, ρίχνουμε στο πολυκοπτικό το ψωμί, την κάπαρη, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον άνηθο, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μία πάστα.

3 Τέλος, αδειάζουμε την καπαροσαλάτα σε ένα μπολ και τη σερβίρουμε με λαγάνα ή οποιοδήποτε άλλο ψωμί επιθυμούμε.

(συνταγή από giorgostsoulis.com)