Οινομαγειρείο “Η Ήπειρος”: Εκεί όπου η Αθήνα γεύεται τον πιο θρυλικό πατσά

463

Η “Ήπειρος” βρίσκεται στη Βαρβάκειο αγορά και προσφέρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα για πάνω από έναν αιώνα! Η ιδιοκτήτρια, Ράνια Καρατζένη, φροντίζει μέχρι και σήμερα να συνεχίζει με αγάπη την παράδοση που ξεκίνησε ο μπαμπάς της.

Προσθέτοντας μόνο κάποιες μοντέρνες πινελιές στον χώρο προκειμένου να τον εκσυγχρονίσει, έχει κατορθώσει να συνεχίζει να προσφέρει εκτός από τον διάσημο και θρυλικό πατσά, και μια σειρά από άλλα λαχταριστά μαγειρευτά.

Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μαγειρίτσα, μοσχαρίσιο πόδι, γίδα βραστή, μοσχαρόσουπα, κοτόσουπα, γίδα κοκκινιστή με κριθαράκι, ψαρόσουπα, παραδοσιακή φασολάδα, αρνάκι λεμονάτο και φρικασέ, μοσχάρι γιουβέτσι κλπ.

Πολλοί γνωστοί σεφ έχουν κάνει το πέρασμα τους από το μαγαζί ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η αυθεντικότητα του μαγειρείου έχει απασχολήσει διεθνή μέσα, σεφ και food bloggers από όλο τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλο μέρος των πελατών του μαγαζιού δεν είναι ντόπιοι αλλά τουρίστες που φτάνουν στην κρεαταγορά μόνο και μόνο για να γευτούν τη συγκεκριμένη σούπα.

Info

Φιλοποίμενος 4, Βαρβάκειος Αγορά, τηλ. 210 3240773