World Culinary Awards 2023: Δύο Ελληνικά εστιατόρια στα καλύτερα στον κόσμο

18

Δύο Ελληνικά εστιατόρια είναι ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου, αποσπώντας τιμητικές βραβεύσεις κατά την απονομή των World Culinary Awards 2023, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Atlantis The Royal, στο Ντουμπάι.

Τα βραβεία αποτελούν το σκέλος γαστρονομίας των World Travel Awards, και αποτελούν μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την αναγνώριση και διάκριση της αριστείας στη βιομηχανία της γαστρονομίας.

Από την Ελλάδα βραβεύθηκαν το εστιατόριο Spondi, ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2023 και το Makris @ Domes of Elounda, ως το καλύτερο ξενοδοχειακό εστιατόριο της Ελλάδας για την εφετινή χρονιά.

Την τελετή παρακολούθησαν εκπρόσωποι της βιομηχανίας της γαστρονομίας από όλο τον κόσμο, με ειδικούς και ηγετικές προσωπικότητες από κάθε γωνιά του κόσμου.

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ άλλων, το Ντουμπάι βραβεύθηκε ως ο Καλύτερος Γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο και στη Μ. Ανατολή, η Γαλλία ως Καλύτερος Γαστρονομικός προορισμός της Ευρώπης, το Παρίσι ως Καλύτερη Γαστρονομική πόλη, το Περού ως Καλύτερος Γαστρονομικός Προορισμός της Λ. Αμερικής, το Κέιπ Τάουν ως Καλύτερος Προορισμός Πόλης για Γαστρονομία, η Τζαμάικα ως Καλύτερος Γαστρονομικός Προορισμός στην Καραϊβική και η Ταϊλάνδη ως Καλύτερος Γαστρονομικός Προορισμός της Ασίας.

Τα αποτελέσματα έπονται έρευνας για τα κορυφαία γαστρονομικά brand παγκοσμίως. Οι ψηφοφορίες έγιναν από επαγγελματίες του κλάδου της μαγειρικής και το ευρύ κοινό, με τον υποψήφιο που αποκόμισε τις περισσότερες ψήφους ανά κατηγορία να ανακηρύσσεται νικητής.

πηγή: tornosnews