10 + 1 ξενοδοχεία που πρέπει να επισκεφθείτε μετά την καραντίνα

4.599

Με ανυπομονησία περιμένουμε την ώρα που θα μπορούμε να ταξιδεύουμε ξανά, ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις. Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή προετοιμαζόμαστε αναζητώντας όχι μόνο όμορφα μέρη αλλά και πανέμορφα… καταλύματα!

Παρακάτω ξεχωρίσαμε 11 πανέμορφα καταλύματα από όλη την Ελλάδα τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό

Τα Πέτρινα: Για μία μαγική διαμονή στην Ορεινή Ναυπακτία

Βρίσκεται ανάμεσα σε καστανιές και έλατα στο χωριό Άνω Χώρα, στην Ορεινή Ναυπακτία. Το πετρόκτιστο συγκρότημα Ta Petrina είναι χτισμένο σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Άνω Χώρας, με αμφιθεατρική θέα στα βουνά της Ορεινής Ναυπακτίας.

Η διαμονή εκεί θα σας μείνει αξέχαστη καθώς Ta Petrina μπορούν και συνδυάζουν την ομορφιά της φύσης και την φιλοξενία με μια σειρά από επιλεγμένες παροχές. Ζεστά χρώματα, πέτρινοι τοίχοι και ξύλινες οροφές! Όλα τα καταλύματα είναι εξαιρετικά διακοσμημένα. Μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα άνετο δίκλινο με τζάκι, είτε μία μονόχωρη κατοικία ακόμα και μεζονέτα! Όλα με θέα στο βουνό! Μάθετε τα πάντα εδώ.

Ξενώνας Σέμελη: Για μία ρομαντική διαμονή στο μαγικό Καρπενήσι

Βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα του Καρπενησίου και είναι χτισμένος σε 1000 μ. υψόμετρο με θέα το Καρπενήσι, το βουνό Κόνισκος και την κοιλάδα της Ποταμιάς. Ο ξενώνας ΣΕΜΕΛΗ δημιουργήθηκε από το μεράκι του Νίκου και της Εύης, για την παράδοση και την αγάπη τους για την φύση.

Χρειάζεστε ένα ρομαντικό weekend σε μία πανέμορφη και παράλληλα ήσυχη γωνιά του Καρπενησίου; Στον ξενώνα ΣΕΜΕΛΗ θα βρείτε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου αλλά και ζεστή φιλοξενία! Δείτε εδώ.

Hotel Χαμάμ: Εκεί όπου οι σύγχρονες ανέσεις συναντούν τη βυζαντινή αίγλη

Βρίσκεται στο Άγκιστρο, μόλις 8χλμ. από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το Hotel Χαμάμ θα το βρείτε χωμένο μέσα σ’ ένα καταπράσινο τοπίο, μοναδικής φυσικής ομορφιάς, δίπλα στο χαμάμ Αγκίστρου.

Οι όμορφα διακομισμένοι χώροι του και οι σύγχρονες ανέσεις μπορούν να συνδυάζονται αρμονικά με την αίγλη του παλιού βυζαντινού χαμάμ. Εκλεπτυσμένη φιλοξενία, ζεστή ατμόσφαιρα και στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας στο χαμάμ… Η διαμονή σας εκεί δεν θα είναι μία απλή ταξιδιωτική εμπειρία αλλά μία ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχής και σώματος! Μάθετε περισσότερα εδώ.

Guesthouse Kastania: Εκεί όπου η φιλοξενία συναντά τις ομορφιές της Ορεινής Κορινθίας

Χωμένο μέσα στα έλατα και σε υψόμετρο 950μ, στο πανέμορφο χωριό Καστανιά της Κορινθίας, θα βρείτε ένα γραφικό πετρόκτιστο κατάλυμα έτοιμο να σας υποδεχθεί προσφέροντας σας μία ξεχωριστή εμπειρία διαμονής. Η κοντινή του απόσταση του Guesthouse Καστανιά από τη λίμνη Στυμφαλία (12χλμ.) και από την τεχνητή λίμνη Δόξα (16χλμ.), το καθιστά το ιδανικό ορμητήριο για την περιήγησή σας στην περιοχή.

Ξεκινήστε την μέρα σας, με ένα πλούσιο και παραδοσιακό πρωινό που ετοιμάζεται για εσάς με μεράκι, και φυσικά μην παραλείψετε να ζητήσετε να δοκιμάσετε σπιτικά πιάτα αλλά και τοπικό κρασί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, πλάι στο τζάκι. Οι φιλικοί οικοδεσπότες του, οι οποίοι είναι πάντα πρόθυμοι να συμβουλεύσουν και να εξυπηρετήσουν ώστε να μην σας λείψει τίποτα, δίνουν άλλο νόημα στον ορισμό της φιλοξενίας. Δείτε εδώ.

Στο Ξύλινο Χωριό, για μία παραμυθένια διαμονή σε ένα καταπράσινο τοπίο

Θα το βρείτε χωμένο μέσα στους καταπράσινους πρόποδες του όρους Άγκιστρο, μόλις 48 χιλ. από την πόλη των Σερρών.

Το “ΞΥΛΙΝΟ ΧΩΡΙΟ”, ξυπνάει σε όλους την επιθυμία για ένα σπίτι στο βουνό μιας και είναι ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που σπάνια συναντάς εντός Ελλάδας. Κτισμένο από πέτρα και ξύλο και με μία θέα που σαγηνεύει μπορεί και εναρμονίζεται πλήρως με τον περιβάλλοντα χώρο. Ξύλινα σπιτάκια διασκορπισμένα με τους καπνοδόχους από τα τζάκια να καπνίζουν, πέτρινα δρομάκια που καλύπτουν τον εξωτερικό χώρο, παρτέρια και φυτά συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πιερίων Μούσες: Παραδοσιακή πολυτέλεια στο μαγικό Ελατοχώρι

Με εφαλτήριο την αγάπη τους για τη φύση και την παράδοση, ο Βασίλης Περλαντίδης και η σύζυγος του Χριστοδουλου Αγγελικη, δημιούργησαν τo ξενοδοχειακό συγκρότημα “Πιερίων Μούσες” στο παλιό Ελατοχώρι.

Στο πιο ψηλό σημείο του παραδοσιακού οικισμού, σε υψόμετρο 900μ με θέα τον Όλυμπο, τον Θερμαϊκό κόλπο, και τις ακτές της Χαλκιδικής, το Πιερίων Μούσες ξεχωρίζει για την διακριτική του πολυτέλεια. Χτισμένο με καθαρά παραδοσιακό τρόπο από ντόπια πέτρα και ξύλο θα το βρείτε μέσα σε ένα δάσος κατάφυτο από έλατα, καστανιές και καρυδιές, έτοιμο να σας προσφέρει μαγική φιλοξενία.  Δείτε περισσότερα εδώ.

Aiora Guesthouse: Εκεί όπου η Αρκαδική παράδοση συνάντησε την πολυτέλεια

Βρίσκεται στη μαγευτική Βυτίνα, μέσα στην αγκαλιά του ελατόφυτου Μαινάλου. Η ΑΙΩΡΑ luxury suites, είναι ένα πραγματικό κόσμημα φιλοξενίας που μπορεί και συνδυάζει με απόλυτη επιτυχία την Αρκαδική παράδοση με την πολυτέλεια και την αναβαθμισμένη αισθητική.

Στο κέντρο ενός μικρόκοσμου μεγαλειώδους φυσικής ομορφιάς, η ΑΙΩΡΑ luxury suites μπορεί να αποτελέσει ιδανικό ορμητήριο για μικρές αποδράσεις αλλά και φθινοπωρινές εξερευνήσεις. Στην περιοχή διοργανώνονται συχνά περιηγήσεις με άλογα ή mountain bikes, αλλά και ορεινές πεζοπορίες. Δείτε εδώ.

Ξενώνας Νησίστα: Εκεί όπου οι σύγχρονες ανέσεις συναντούν την Ηπειρώτικη φιλοξενία

Βρίσκεται στο ορεινό χωριό Ροδαυγή και προσφέρει πετρόχτιστα καταλύματα με άπλετη θέα στα βουνά των Τζουμέρκων. Ο ξενώνας Nisista μπορεί και συνδυάζει με επιτυχία την παραδοσιακή Ηπειρώτικη φιλοξενία με την ομορφιά του τοπίου και τις σύγχρονες ανέσεις.

Είναι χτισμένος με τον παραδοσιακό Ηπειρώτικο τρόπο (πέτρα και ξύλο) και όχι με επένδυση τσιμέντου. Βρίσκεται στην καρδιά του χωριού και μπορεί να αποτελέσει την ιδανική βάση για την εξόρμησή σας στην περιοχή καθώς το χωριό βρίσκεται στο κέντρο περίπου των αποστάσεων από τις μεγάλες πόλεις της Ηπείρου (Γιάννενα Πρέβεζα Ηγουμενίτσα). Μάθετε περισσότερα εδώ.

Το Μπαλκόνι της Αγόριανης: Παραμυθένια διαμονή στην αγκαλιά του Παρνασσού

Βρίσκεται στον Επτάλοφο ή αλλιώς Αγόριανη και εκτός από δωμάτια και σουίτες με όμορφη θέα θα βρείτε κι ένα υπέροχο παραδοσιακό εστιατόριο. Στο Μπαλκόνι της Αγόριανης η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του τοπίου συνδυάζεται μοναδικά με τη σπιτική φροντίδα και την υψηλού επιπέδου παραδοσιακή κουζίνα προσφέροντας σας μία ανεπανάληπτη εμπειρία διαμονής.

Όμορφα διακοσμημένα, πεντακάθαρα, ευρύχωρα, με όλες τις ανέσεις. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα σε γήινα χρώματα με ξύλινα δάπεδα και οροφές και όλα με φόντο τις κατάφυτες πλαγιές του Παρνασσού. Ζεστές φλοκάτες στο πάτωμα, παραδοσιακά κουρτινάκια στα παράθυρα, έπιπλα που μας φέρνουν στον νου τα αρχοντικά των γιαγιάδων μας…Το διαμάντι του ξενοδοχείου, η σουίτα ΕΛΑΤΟ! Bρίσκεται στον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου και είναι όμορφα διακοσμημένη και με πουπουλένια παπλώματα! Δείτε περισσότερα εδώ.

Μπελλαίικο”: Ένας παραμυθένιος ξενώνας στην καρδιά της Πελοποννήσου

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100μ. και σε απόσταση 300μ. από το κέντρο του χωριού Στεμνίτσα, χωμένο στην καταπράσινη φύση! Το “Μπελλαίικο” είναι ένα πέτρινο, αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 17ου αιώνα που σήμερα λειτουργεί ως ξενώνας με εκπληκτική θέα η οποία δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη!

Από την ανακαίνιση προέκυψε ένα κατάλυμα με 5 δωμάτια και έναν κοινόχρηστο χώρο ο οποίος λειτουργεί σαν αίθουσα για τα πρωινά και σαν καθιστικό με τζάκι, μουσικές επιλογές, επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία. Το πρωινό που θα δοκιμάσετε στο “Μπελλαίικο” έχει άρωμα παράδοσης κι αυτό γιατί τα πάντα είναι φτιαγμένα από ντόπια προϊόντα (πολλά από αυτά βρίσκονται στον κήπο του ξενώνα). Zυμωτό ψωμί, πίτες αλμυρές και μαμαδίστικες μαρμελάδες. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας; Δείτε περισσότερα εδώ.

Electra Hotels: Το συνώνυμο της σύγχρονης πολυτέλειας

Είτε βρίσκεστε στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους είτε για διακοπές, το Electra Hotel, στην καρδιά της Αθήνας σας περιμένει στους κομψούς χώρους του και σας υπόσχεται μία αξέχαστη εμπειρία διαμονής! Μόλις λίγα μέτρα από την πλατεία Συντάγματος, θα βρείτε πλούσιες παροχές, άνετα δωμάτια, κομψές σουίτες, νόστιμα γεύματα και εξαιρετικό πρωινό. Η εγκάρδια ελληνική φιλοξενία δεν λείπει από κανένα ξενοδοχείο της αλυσίδας Electra Hotels and Resorts και αυτό γίνεται αντιληπτό από την πρώτη στιγμή της διαμονή σας εκεί!

Στα πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και τις πολυτελείς σουίτες του ξενοδοχείου, τα άνετα κρεβάτια, η διακριτική διακόσμηση και οι προσεκτικά επιλεγμένες λεπτομέρειες δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική “βάση” για τις διακοπές ή για το επαγγελματικό σας ταξίδι στην Αθήνα με όλες τις ανέσεις, το στυλ και τον τρόπο ζωής που έχετε συνηθίσει. Μάθετε τα πάντα εδώ.