Εσείς γνωρίζατε τη μυστική “γαλάζια λίμνη” της Ελλάδας;

828

Αυτό το ονειρεμένο τοπίο που μοιάζει σαν να χει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι κάθε τέτοια εποχή προσελκύει τους απανταχού φυσιολάτρες!

Βρίσκεται στις Β.Α. πλαγιές του όρους Πάικο, σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων και σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από το ιστορικό χωριό Σκρα, στο Κιλκίς.

Η μικρή λίμνη Σκρα ή αλλιώς «Γαλάζια λίμνη», οφείλει το χρώμα της στους απολιθωμένους οργανισμούς που βρίσκονται στον πυθμένα της. Σμαραγδένια νερά και επιβλητικοί καταρράκτες, πλούσια βλάστηση, πανέμορφα χρώματα το απόλυτο σκηνικό του Φθινοπώρου.

Με την φύση να έχει κάνει στην κυριολεξία το θαύμα της, ο επισκέπτης δεν χορταίνει να απολαμβάνει την πραγματική όαση που απλώνεται μπροστά του. Τα αμέτρητα ρυάκια του όρους Πάικου καταλήγουν σε καταρράκτες διαφόρων μεγεθών, οι οποίοι με την σειρά τους δημιουργούν την πανέμορφη «γαλάζια λίμνη» της Βόρειας Ελλάδας.

Για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να πάρετε τον δρόμο προς την Αξιούπολη και από εκεί να συνεχίσετε για τα χωριά Κούπα και Φανός. Ακολουθήστε τις πινακίδες προς τους «Καταρράκτες». Αφήστε το αυτοκίνητο στο ανοιχτό πάρκινγκ και ακολουθήστε το μονοπάτι που θα σας βγάλεο σε ένα καταπράσινο ξέφωτο δίπλα στο ρέμα του Κοτζά-Ντερέ. Στη συνέχεια, περάστε το ξύλινο γεφύρι πάνω από τα ορμητικά νερά του δάσους και διαλέξτε ένα από τα δύο μονοπάτια που θα σας φέρουν μπροστά στους επιβλητικούς καταρράκτες! Αφού αφουγγραστείτε τους ήχους της φύσης συνεχίστε στο χωμάτινο δρομάκι και πολύ σύντομα θα δείτε την μαγευτική λίμνη Σκρα!