Κλασική κυκλαδίτικη συνταγή, ό,τι πρέπει γι αυτή την εποχή!
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
80 γρ. πράσινη πιπεριά, χοντροκομμένη
70 γρ. ψωμί, την ψίχα του μόνο
1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο
1 σκ. σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. λευκό ξύδι
1 κ.γ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
Αλάτι
Πιπέρι
Λαγάνα, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και έπειτα το στραγγίζουμε πολύ καλά.
2 Κατόπιν, ρίχνουμε στο πολυκοπτικό το ψωμί, την κάπαρη, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον άνηθο, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μία πάστα.
3 Τέλος, αδειάζουμε την καπαροσαλάτα σε ένα μπολ και τη σερβίρουμε με λαγάνα ή οποιοδήποτε άλλο ψωμί επιθυμούμε.
(συνταγή από giorgostsoulis.com)