Μια τέλεια συνταγή για χταπόδι με πουρέ μελιτζάνας που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
Υλικά
1 κιλό χταπόδι
2 μελιτζάνες
2 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
Μισή κούπα ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 ντομάτες τριμμένες
Μισή κούπα κόκκινο κρασί
Μισή κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κουτ.σούπας τυρί κρέμα
2 κουτ.σούπας βούτυρο
¼ κούπας αλεύρι
2 κούπες γάλα
1 κουτ.γλ. ρίγανη
2 κουτ.σούπας μέλι
Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια
Βήμα 2
Το βάζουμε σε κατσαρόλα με τα φύλλα δάφνης και σκεπάζουμε το καπάκι
Βήμα 3
Όταν βγάλει τα υγρά του χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Βήμα 5
Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες και λίγο νερό από το ζουμί του χταποδιού
Βήμα 6
Σιγοβράζουμε για μισή ώρα και προσθέτουμε το χταπόδι μαζί με τα μυρωδικά και αλατοπίπερο
Βήμα 7
Προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά
Βήμα 8
Χαράσσουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο γκριλ
Βήμα 9
Τις γυρίζουμε από όλες τις πλευρές και τις βγάζουμε όταν μαλακώσουν
Βήμα 10
Αφήνουμε να κρυώσουν και κρατάμε το εσωτερικό τους και πετάμε τη φλούδα
Βήμα 11
Ανακατεύουμε (με μίξερ χειρός) μέχρι να γίνει λείο
Βήμα 12
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα
Βήμα 13
Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά ανακατευύοντας συνεχώς
Βήμα 14
Προσθέτουμε τη μελιτζάνα , τα τυριά, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά
Βήμα 15
Το χταπόδι με πουρέ μελιτζάνας είναι έτοιμο!