Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις λόγω του κορωνοϊού

92

Στις 26 έφθασε ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που ανακοίνωσαν ακυρώσεις πτήσεων από και προς πολλούς διαφορετικούς προορισμούς που δεν αφορούν στην Κίνα, όπου αποτελεί και τον πυρήνα εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, οι αεροπορικές εταιρείες που ακύρωσαν πτήσεις σε διάφορους προορισμούς, είτε λόγω πτώσης της ζήτησης, είτε ως λήψη μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού σύμφωνα με το Business Insider, είναι οι εξής:

Air Busan

Η Air Busan μειώνει τις υπηρεσίες σε πολλές πόλεις της Ασίας και της Ωκεανίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας , καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να πλήττει τη Νότια Κορέα. Μεταξύ αυτών των προορισμών που επηρεάζονται είναι μεταξύ άλλων πόλεις του Βιετνάμ, των Φιλιππίνων, της Μαλαισίας, της Ρωσίας και της Μογγολίας.

Air New Zealand

Η Air New Zealand ακυρώνει πτήσεις μεταξύ της βάσης της στο Όκλαντ και τη Σεούλ της Νότιας Κορέας τον Ιούνιο, καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στην ασιατική χώρα, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Air Seoul

Η Air Seoul κόβει πτήσεις προς επτά προορισμούς εκτός της Κίνας, όπως πόλεις του Βιετνάμ, των Φιλιππίνων, της Μαλαισίας και της Καμπότζης.

Asiana Airlines

Η Asiana Airlines μειώνει τις πτήσεις μεταξύ της Νότιας Κορέας και της Ταϊλάνδης, καθώς και της Νότιας Κορέας και του Βιετνάμ, της Μπανγκόκ καθώς και την πτήση μεταξύ Jeju και Daegu.

Air Arabia

Η διαδρομή της Air Arabia μεταξύ Μπαχρέιν και Σάρτζα επηρεάστηκε από προσωρινή απαγόρευση 48 ωρών για τις πτήσεις μεταξύ Μπαχρέιν και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Delta Air Lines

Η Delta Air Lines αναστέλλει την διαδρομή Minneapolis-Seoul, καθώς η Νότια Κορέα αγωνίζεται να περιορίσει τον ιό. Η διαδρομή εκτελείται καθημερινά από το νεότερο αεροσκάφος της Delta, το Airbus A350-900 XWB, ενώ η Delta έχει ισχυρούς δεσμούς με τη νοτιοκορεατική εταιρεία Korean Air και πολλές διαδρομές προς τη Σεούλ.

Η αεροπορική εταιρεία εξυπηρετεί τη Σεούλ κυρίως από τις ασιατικές πύλες της, όπως είναι η Ατλάντα, το Ντιτρόιτ και το Σιάτλ, οι οποίες θα δουν μειωμένες υπηρεσίες, με σχέδια να ξεκινήσουν δρομολόγια μεταξύ της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας και της Μανίλα στα τέλη Μαρτίου.

Bamboo Airways

Η Bamboo Airways αναστέλλει τις πτήσεις μεταξύ Βιετνάμ και Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία , λόγω της εξάπλωση του κορωνοϊού στην κορεατική χερσόνησο.

Η εταιρεία διαχειρίζεται δύο δρομολόγια μεταξύ Βιετνάμ και Νότιας Κορέας , μεταξύ Da Nang, Βιετνάμ και Σεούλ και Ντα Τρανγκ, Βιετνάμ και Σεούλ.

Jin Air

Η Jin Air της Νότιας Κορέας ακυρώνει τις πτήσεις από το Busan και τη Σεούλ σε πόλεις της Ταϊλάνδης, των Φιλιππίνων, του Βιετνάμ, του Γκουάμ, της Ιαπωνίας, της Μαλαισίας και της Ταϊβάν.Οι μειώσεις και οι ακυρώσεις προγραμματίζονται μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Vietnam Airlines

Η εταιρεία ακυρώνει πτήσεις μεταξύ της Σεούλ και του Ανόι, Βιετνάμ, ενώ συνεχίζει κανονικά τις υπόλοιπες πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Korean Air

Η Korean Air έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις προς το Daegu,  λόγω της σοβαρότητας των περιπτώσεων κορωνοϊού στην πόλη. Η εταιρεία έχει μειώσει επιλεκτικά τις υπηρεσίες σε πόλεις εκτός της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊπέι, της Ταϊβάν και της Ulaanbaatar της Μογγολίας.Η αεροπορική εταιρεία έχει επίσης ακυρώσει τις πτήσεις στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

T’Way Air

Η T’Way Air ακυρώνει και μειώνει τις πτήσεις σε πολλές πόλεις της Ασίας και της Ωκεανίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας, μέχρι το τέλος Μαρτίου . Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Ταϊβάν, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, το Λάος, οι Φιλιππίνες, η Ιαπωνία, το Saipan και η Γκουάμ.

Philippine Airlines

Η Philippine Airlines έχει ακυρώσει τις πτήσεις προς την Ταϊβάν μετά από κυβερνητική απαγόρευση, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία στην ιστοσελίδα της . Οι ακυρώσεις παρατείνονται μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Singapore Airlines και SilkAir

Η Singapore Airlines και η θυγατρική της SilkAir θα μειώνουν τις υπηρεσίες τους μέσω των δικτύων τους, συμπεριλαμβανομένων των προορισμών που βρίσκονται εκτός  ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία στην ιστοσελίδα της .

Μεταξύ των χωρών αυτών θίγονται οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Δανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν, το Μπρουνέι, η Καμπότζη, Τη Σρι Λάνκα, τη Νότια Αφρική, το Νεπάλ, τις Μαλδίβες, την Ιαπωνία, την Ινδία, το Μπαγκλαντές και τη Γαλλία.

Iraqi Airways

Η εταιρεία αναστέλλει τις πτήσεις προς το γειτονικό Ιράν, ανέφερε το Reuters , καθώς αναπτύσσονται κρούσματα κορωνοϊού στη Μέση Ανατολή. Ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε στο Ιράν και υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μολύνθηκαν από την ασθένεια.

Jazeera Airways

Η Jazeera Airways αναστέλλει τις πτήσεις της προς το Ιράκ και το Ιράν μετά από κυβερνητική εντολή που παύει  τις πτήσεις μεταξύ του Κουβέιτ και πολλών χωρών της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, ανέφεραν οι New York Times .

Kuwait Airways

Η Kuwait ακυρώνει πτήσεις προς την Ιταλία, την Ταϊλάνδη, το Ιράν και το Ιράκ ύστερα από κυβερνητική απαγόρευση πτήσεων .

Ο μεταφορέας του Κουβέιτ εξυπηρετεί σήμερα τη Ρώμη και το Μιλάνο στην Ιταλία, την Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, τηνΤεχεράνη, Ιράν και Mashhad,  Ιράν.

Thai Airways

Η Thai International Airways ακυρώνει τις πτήσεις μεταξύ της Ταϊλάνδης και της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας, των Φιλιππίνων, της Σιγκαπούρης, του Μπαγκλαντές, της Μαλαισίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία στην ιστοσελίδα της, μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Japan Airlines

Η εταιρεία μειώνει τις πτήσεις μεταξύ Τόκυο και Νότιας Κορέας επηρεάζοντας τις διαδρομές Τόκιο-Σεούλ και Τόκιο-Μπουσάν. Επίσης επηρεάζεται η διαδρομή Kansai-Taipei μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Oman Air

Η Oman Air αναστέλλει τις πτήσεις στο Ιράν μετά από οδηγία της ρυθμιστικής αρχής αεροπορίας του Ομάν, όπως αναφέρει ιστοσελίδα της . Η αεροπορική εταιρεία αυτή τη στιγμή λειτουργεί μια διαδρομή προς το Ιράν μεταξύ Μουσκάτ, Ομάν και Τεχεράνη.

Turkish Airlines

Η Turkish Airlines αναστέλλει τις πτήσεις της σε όλες τις ιρανικές πόλεις εκτός από την Τεχεράνη, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία στην ιστοσελίδα της . Η αναστολή θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Emirates

Η Emirates αναγκάστηκε να ακυρώσει τις πτήσεις σε δύο δρομολόγια, το Ντουμπάι-Τεχεράνη και το Ντουμπάι-Μπαχρέιν, λόγω κυβερνητικών περιορισμών στα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

FlyDubai

Η FlyDubai αναγκάστηκε να ακυρώσει τις πτήσεις μεταξύ του Ντουμπάι και των πόλεων στο Ιράν λόγω κυβερνητικής εντολής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Gulf Air

Η αεροπορική εταιρεία Gulf Air ήταν μεταξύ εκείνων που επλήγησαν από τον 48ωρο περιορισμό των πτήσεων μεταξύ του Ντουμπάι και του Μπαχρέιν από την κυβέρνηση του Μπαχρέιν, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία στην ιστοσελίδα της , αναγκάζοντας τον φορέα σημαίας να ακυρώσει τις πτήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Η αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί πολλές πτήσεις ημερησίως στη διαδρομή μήκους 263 ναυτικών μιλίων που ανταγωνίζεται τις FlyDubai, Emirates και Cathay Pacific.

Cathay Pacific

Οι αερογραμμές έχουν ήδη πληγεί από την έλλειψη ζήτησης για ταξίδια στο Χονγκ Κονγκ, εν μέσω φόβων για τον κορωνοϊό, καθώς και από την απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ντουμπάι και Μπαχρέιν.

Royal Jordanian Airlines

Η Royal Jordanian Airlines αναστέλλει πτήσεις μεταξύ του Αμάν και της Ρώμης, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στη βόρεια Ιταλία.

Ο αερομεταφορέας της Ιορδανίας πραγματοποιεί εποχικά την πτήση σε συνεργασία με την Alitalia ενώ αναμένεται να επαναλειτουργήσει τη διαδρομή τον Μάιο.

MIAT Mongolian Airlines

Ο αερομεταφορέας της Μογγολίας αναγκάστηκε να ακυρώσει τις πτήσεις του προς και από τη Νότια Κορέα, λόγω κυβερνητικής απαγόρευσης.

 

Πηγή: TornosNews