Αυστραλία: Εγκλωβισμένοι σε παραλία περιμένουν να σωθούν από τις φωτιές- Σοκαριστικές εικόνες

33

Ανατριχιαστική είναι η εικόνα που δημοσίευσε ο συγγραφέας Bill McKibben και η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Η φωτογραφία απεικονίζει εκατοντάδες ανθρώπους να περιμένουν σε παραλία με σκοπό να φύγουν προς τον ωκεανό για να σωθούν από τις πυρκαγιές.

Χιλιάδες Αυστραλοί παραμένουν αποκλεισμένοι καθώς οι φωτιές οδήγησαν στο κλείσιμο βασικών οδικών αρτηριών αφήνοντας πολλούς κατοίκους χωρίς προμήθειες. Στην Μαλούα Μπέι 1.000 άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στην παραλία όπου βρήκαν καταφύγιο.


Δραματική η κατάσταση στην Αυστραλία

Οι φλόγες αφήνουν πίσω τους εικόνες βιβλικής καταστροφής, δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες σπίτια και εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη.

Η λίστα των νεκρών έχει φτάσει τους 15 έφτασαν, ενώ ανησυχητικό είναι ότι πολλοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι Αρχές προειδοποιούν για περισσότερα θύματα.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν την πρωτοχρονιά στις παραλίες.

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού σπεύδουν να προσφέρουν προμήθειες και να συνδράμουν στις επιχειρήσεις εκκένωσης. Οι τρεις μεγάλες πυρκαγιές στην πολιτεία Βικτώρια καλύπτουν τώρα περίπου 500.000 εκτάρια γης έχουν ουσιαστικά γίνει μία, δήλωσε ο επίτροπος υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Μέχρις στιγμής οι δασικές πυρκαγιές έχουν κάψει συνολικά περισσότερα 1.200 σπίτια και 40 εκατομμύρια εκτάρια εκτάσεων (όσο η έκταση μιας χώρας όσο η Δανία ή η Ολλανδία) και νέες εστίες δημιουργούνται σχεδόν καθημερινά εξαιτίας του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων.