Οι 5 πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες που πρέπει να δείτε από κοντά

414

Αν η χώρα μας δεν φημίζεται για τους τεράστιου μεγέθους καταρράκτες της, παρ’ όλ’ αυτά διαθέτει κάποιους αρκετά εντυπωσιακούς!

Απολαύστε μερικές φωτογραφίες που θυμίζουν καρτ ποσταλ και οργανωθείτε έτσι ώστε στο επόμενο ταξίδι σας να επισκεφθείτε κάποιον από αυτούς τους μαγικούς καταρράκτες.

Φονιάς, Σαμοθράκη

Πρόκειται για καταρράκτη με ύψος 35 μέτρων, του οποίου τα νερά πέφτουν με εκκωφαντικό θόρυβο σχηματίζοντας μια μαγική βάθρα μέσα στους βράχους. Οι μαρτυρίες των κολυμβητών στον καταρράκτη της Κλείδωσης μιλούν για μια εμπειρία ζωής ανεπανάληπτη!

Λειβαδίτης, Ξάνθη

Είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων και προσεγγίζεται αρκετά εύκολα από την πόλη της Ξάνθης. Το χειμώνα αρκετές φορές ο καταρράκτης παγώνει και τα αιωρούμενα κρύσταλλα σπάνε με εκκωφαντικό θόρυβο, όταν πιάσουν οι πρώτες ζεστές μέρες της άνοιξης. Γύρω από τον καταρράκτη υπάρχουν χώροι κατάλληλοι που βοηθούν τους επισκέπτες να απολαύσουν το θέαμα χωρίς κινδύνους.

 

Κάρανος, Έδεσσα

Ο μεγαλύτερος και ομορφότερος Καταρράκτης έχει το όνομα του πρώτου Μακεδόνα Βασιλιά του Κάρανου εκεί όπου κάποτε ζούσε ο θρυλικός βασιλιάς Μίδας με τους μοναδικούς του κήπους. στέκεται ως υδάτινη κολόνα με ύψος πάνω από 70μ μέσα στην καρδιά του γεωπάρκου Καταρρακτών και με την συνεχή ροή του θυμίζει σε όλους ότι το νερό είναι πηγή ζωής δύναμης & καταστροφής.

 

Καταρράκτης Παλαιοκαρυάς, Τρίκαλα

Τα ορεινά των Τρικάλων αποτελούν ήδη must προορισμό για τον χειμώνα, όχι ωστόσο μόνο για τα ήδη γνωστά αξιοθέατα. Στο μοναδικό γραφικό χωριό Παλαιοκαρυά, οι πανέμορφοι και επιβλητικοί καταρράκτες κλέβουν την ανάσα και γίνονται “πόλος έλξης” για τους επισκέπτες.
Τα ορμητικά νερά του ποταμού Παλαιοκαρίτη πέφτουν από ύψος 15 μέτρων περίπου και δημιουργούν ένα απίστευτης ομορφιάς σκηνικό. Λίγα μέτρα πιο κάτω σχηματίζεται και ένας δεύτερος, μικρότερος καταρράκτης.

Δημοσάρι, Λευκάδα

Ένα κρυφό «μυστικό» για τις ομορφιές του νησιού αποτελεί το κατάφυτο Φαράγγι Δημοσάρι. Οι Καταρράκτες του Δημοσάρι βρίσκονται μόλις 4 χιλιόμετρα από την θάλασσα. Η περιοχή που θυμίζει ηπειρωτική Ελλάδα, είναι δίπλα στο πιο τουριστικό και κοσμοπολίτικο μέρος του νησιού το Νυδρί.