Κροατία: 4 λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε αυτό το Φθινόπωρο

1.182

Η «πλούσια» φύση, η μεσαιωνική γοητεία και η συγκλονιστική κουζίνα καθιστούν την Κροατία έναν από τους υποψήφιους προορισμούς για ταξίδι στην Ευρώπη αυτό το Φθινόπωρο.

Τα τελευταία χρόνια η Κροατία έχει μετατραπεί σε ένα από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της νοτιοανατολικής Ευρώπης και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί λόγοι που καθιστούν την όμορφη αυτή χώρα.

Δείτε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ισχύουν στην Κροατία λόγω covid , εδώ.

Διαβάστε παρακάτω 4 καλούς λόγους που θα σε πείσουν να ταξιδέψεις στην Κροατία.

1. Ντουμπρόβνικ

Η δημοφιλής σειρά «Game of Thrones» σίγουρα έκανε το Ντουμπρόβνικ γνωστό σε όλο τον κόσμο. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως οι ομορφιές της κροατικής αυτής πόλης, γοητεύουν ακόμα και εκείνους που δεν ανήκουν στους φανατικούς θαυμαστές της Νταινέρυς Ταργκάρυεν. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η παλαιά πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει ανακηρυχθεί από το 1979 μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Τα Τείχη της παλιάς πόλης, το παλιό λιμάνι, το Ναυτικό Μουσείο και ο ναός του Αγίου Βλασίου αποτελούν μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που αξίζει κάποιος δει κατά την παραμονή του εκεί.

2. Ζάγκρεμπ

Η δυναμική μητρόπολη του πολιτισμού και των τεχνών και πρωτεύουσα της Κροατίας εντυπωσιάζει με τη χαλαρή γοητεία της. Το καταπράσινο Ζάγκρεμπ συνδυάζει το lifestyle του μεσογειακού Νότου με την κεντροευρωπαϊκή αισθητική. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον Καθεδρικό Ναό στην πλατεία Kaptol της Άνω Πόλης που αποτελεί το αρχιτεκτονικό ορόσημο της πόλης. Ακόμη, το μεσαιωνικό φρούριο Medvedgrad στο όρος Medvednica και το πάρκο Maxsimir Park που χρονολογείται από το 1794 με λίμνες, απέραντα λιβάδια, ειδυλλιακές διαδρομές μέσα στο δάσος, κιόσκια και γλυπτά.

3. Σπλιτ

Απλωμένο γύρω από το αρχαίο παλάτι του Διοκλητιανού, που είναι περιστοιχισμένο και προφυλασσόμενο από ισχυρά τείχη σε σχήμα παραλληλογράμμου, το Split είναι η μεγαλύτερη πόλη στις ακτές της Δαλματίας και επίσης, μία από τις παλαιότερες. Η πόλη συνδυάζει την εκπληκτική, ρωμαϊκή καλλιτεχνική κληρονομιά της, με μια αποκλειστική, κοσμοπολίτικη αίσθηση κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της. Στα σημαντικότερα αξιοθέατα, συμπεριλαμβάνεται και ο υπέροχος καθεδρικός ναός του Αγίου Domnius, με το καμπαναριό που προσφέρει υπέροχη θέα της πόλης.


4. Εθνικό Πάρκο Λίμνης Πλίτβιτσε

Το εθνικό πάρκο λιμνών του Πλίτβιτσε είναι ένα από τα παλαιότερα εθνικά πάρκα στην νοτιοανατολική Ευρώπη και το μεγαλύτερο στην Κροατία. Απλώνεται ανάμεσα σε τρεις κορυφές των Δειναρικών Αλπεων: την Πλεσέβιτσα (1.640 μ.), τη Μάλα Καπέλα (1.280 μ.) και τη Μεντβέντακ (884 μ.). Στο ομώνυμο οροπέδιο με διάσπαρτα εκατοντάδες σπήλαια, ποτάμια, λίμνες, και έδαφος από ασβεστολιθικά πετρώματα και δολομίτες, όλο το Πάρκο καταλαμβάνει έκταση 294,82 τ. χλμ., ενώ οι 16 λίμνες καταλαμβάνουν μόλις τα 8 χλμ.