Εξετάζεται η συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισπανίας για την πτώχευση της Thomas Cook

33

Η συνεργασία των χωρών του ευρωπαϊκού νότου που επλήγησαν από τη πτώχευση της βρετανικής Thomas Cook, απασχόλησε τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δυο ηγέτες στη συνάντηση που είχαν εκτός από το κυπριακό αλλά και τις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ασχολήθηκαν και με τα όσα έχει αφήσει πίσω της, η κατάρρευση του ταξιδιωτικού οργανισμού για το τουριστικό προϊόν των δυο χωρών. Όπως μεταδόθηκε από τη Νέα Υόρκη οι Αναστασιάδης και Μητσοτάκης φαίνεται να συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας χωρών της Μεσογείου, το τουριστικό προϊόν των οποίων ήταν εκτεθειμένο στον πτωχευμένο οργανισμό.

Συγκεκριμένα οι δυο ηγέτες ασχολήθηκαν με το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεργασία της Ελλάδας, Κύπρου και Ισπανίας προκειμένου επιχειρήσεις των τριών χωρών που επλήγησαν να τύχουν βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δυο ηγέτες εξέτασαν και τυχόν επιπτώσεις στις οικονομίες των δυο χωρών, από τη κατάρρευση της Thomas Cook.

Πηγή:kathimerini.com