Αυτό το ελληνικό νησί είναι η εναλλακτική Μύκονος σύμφωνα με το Fortune

41

Τις ομορφιές της Μήλου υμνεί η αμερικανική έκδοση του Fortune σε δημοσίευμα παρουσιάζοντάς την ως ιδανική εναλλακτική της Μυκόνου.

Συγκεκριμένα  η συντάκτρια Danielle Bernabe γράφει στον τίτλο του άρθρου της «Αυτό το ελληνικό νησί είναι η τέλεια εναλλακτική για τη Μύκονο». Οπως περιγράφει, η Μήλος «με περισσότερες από 70 παραλίες και μια χούφτα χωριά για εξερεύνηση είναι ιδανική για να χαθείτε, να γευτείτε μεσημεριανό γεύμα κάτω από μια μπουκαμβίλια και να απολαύσετε έναν freddo espresso».

Επισημαίνεται ότι με μόλις 5.000 κατοίκους, η Μήλος είναι σαφώς μικρότερη από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Όμως, με πάνω από 70 παραλίες και αρκετά χωριά, είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να εξερευνήσουν άγνωστες περιοχές, να γευματίσουν κάτω από βουκαμβίλιες, και να απολαύσουν έναν καφέ κάτω από τον αιγαιοπελαγίτικο ήλιο.

Επιπλέον αναφέρεται ότι είναι ένα νησί όπου, όταν οι άνεμοι το επιτρέπουν, οι τουρίστες μπορούν να επιλέξουν τη θαλασσινή περιπέτεια κάνοντας βόλτες πάνω σε ιστιοπλοϊκά τα οποία προσεγγίζουν κολπίσκους όπου έβρισκαν παλαιότερα καταφύγιο οι πειρατές, ή βουτώντας στα καταγάλανα νερά.

«Σήμερα, η Μήλος παραμένει λίγο αλώβητη από το τουριστικό αποτύπωμα. Ενώ πλήθος νησιών συρρέουν στους γείτονές του, η Μήλος κινείται σε πιο αργούς ρυθμούς», σημειώνει η αρθρογράφος και κάνει τις δικές της προτάσεις. Η Bernabe προτείνει την ενοικίαση αυτοκινήτου ή σκούτερ για να εξερευνήσετε τις πολλές παραλίες και τα χωριά της Μήλου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Σαρακήνικο, η παραλία που θυμίζει σεληνιακό τοπίο με τα λευκά ηφαιστειακά πετρώματα. «Πηγαίνετε το πρωί για να αποφύγετε τον πολύ κόσμο και αν σας το επιτρέπει ο χρόνος κάντε πικ νικ», γράφει χαρακτηριστικά.