3+1 προορισμοί για το 3ημερο της 28ης Οκτωβρίου

182

Ένα μήνα σχεδόν από την ημέρα που «αποχαιρετήσαμε» τις καλοκαιρινές διακοπές και οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε για το πολυπόθητο επερχόμενο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Διάβασε παρακάτω 4 ιδανικούς προορισμούς και ετοίμασε βαλίτσες!

Μάνη

Εάν είσαι θαυμαστής της Πελοποννήσου, η Λακωνική Μάνη σε περιμένει για μια ξενάγηση στις καστροπολιτείες της. Από το Οίτυλο έως την Αρεόπολη και από το γραφικό Λιμένι, τον Γερολιμένα και τη Βάθεια μέχρι το Ταίναρο, η Μάνη είναι όλο εκπλήξεις. Θα απολαύσεις περιπάτους σε γραφικά καλντερίμια, θα φωτογραφίσεις την επιβλητική θέα ανάμεσα από τους πύργους της, θα ξεναγηθείς σε σπήλαια και θα γευτείς τοπική κουζίνα.

Τρίκαλα Κορινθίας

Στις πλαγιές του όρους Κυλλήνης, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και μόλις δύο ώρες απόσταση από την Αθήνα βρίσκονται τα μαγευτικά Τρίκαλα Κορινθίας, ένας ορεινός επίγειος «παράδεισος» περικυκλωμένος από έλατα, όπου η φύση κυριολεκτικά οργιάζει! Χωρίζεται σε τρεις επιμέρους οικισμούς, τα Άνω Τρίκαλα, τη Μέση συνοικία Τρικάλων και την Κάτω συνοικία Τρικάλων. Η μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τα πετρόχτιστα αρχοντικά, η φυσική ομορφιά του τόπου και η αυθεντική «ζεστή» φιλοξενία των ντόπιων, έχουν αναγάγει τα Τρίκαλα Κορινθίας σε έναν φθινοπωρινό και χειμερινό προορισμό, που γνωρίζει αναπάντεχη επισκεψιμότητα.

Δημητσάνα, Αρκαδία

Αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε δυο αντικριστούς λόφους, πάνω από το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, η ιστορική Δημητσάνα είναι ολόκληρη ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
Ο διατηρητέος οικισμός της υποδέχεται τους ταξιδιώτες σε ένα γοητευτικό ταξίδι στο χρόνο με τα πέτρινα σοκάκια, σπίτια και αρχοντικά, εκκλησιές και όμορφες γειτονιές να αποκαλύπτονται σε κάθε γωνιά.

Περπατήστε ανάμεσα στα πετρόκτιστα κτήρια, στα φιδωτά δρομάκια του οικισμού και ανακαλύψτε τα όμορφα γεφύρια και τις νερορτιβές της Δημητσάνας.

Θεσσαλονίκη

Η πόλη σφύζει από ζωή όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ ιδιαίτερα το βράδυ αποκτά ένα άλλο χρώμα, καθώς η πόλη είναι γνωστή για την ποιοτική της ψυχαγωγία.

Περπάτημα στο κέντρο για ψώνια, βόλτα στην παραλία και στα Κάστρα και φαγητό στα φημισμένα μεζεδοπωλεία της στην αγορά ή την Παλιά Παραλία και επίσκεψη στα μουσεία της είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις μας για να γνωρίσετε από κοντά την Θεσσαλονίκη μέσα σε λίγες ώρες.

Κι όλα αυτά, με χαλαρούς ρυθμούς, αφού οι μετακινήσεις στο κέντρο είναι εύκολες λόγω των μικρών, σχετικά, αποστάσεων.