Τρεις ελληνικές παραλίες στη λίστα με τις 13 ασφαλέστερες της Ευρώπης

20

Τρεις ελληνικές παραλίες φιγουράρουν στη λίστα με τις 13 ασφαλέστερες ευρωπαϊκές παραλίες που δημοσίευσε το European Best Destinations. Βασικό κριτήριο ήταν η υγειονομική προστασία απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, οι ελληνικές παραλίες που κατέκτησαν μια θέση στη λίστα είναι οι Εγκρεμνοί στην Λευκάδα, το Μονολίθι στην Πρέβεζα και ο Χαλικούντας στην Κέρκυρα. Η Χρυσή Ακτή της Κύπρου επίσης συμπεριλήφθηκε στη λίστα.

Ανάμεσα στα κριτήρια που το European Best Destinations έλαβε υπόψη, ήταν ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή, καθώς και τα υγειονομικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ. Παράλληλα, συνυπολογίστηκε η χωρητικότητα των δωματίων στα ξενοδοχεία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που λαμβάνουν χώρα, όπως είναι η καθημερινή απολύμανση των δωματίων και η τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης.

Δείτε τη λίστα:

 1. Ghadira Bay, Mellieha, Μάλτα.
 2. Porto Santo Beach, Πόρτο Σάντο (Μαδέρα), Πορτογαλία
 3. Ir-Ramla Beach, Γκόζο, Μάλτα
 4. Praia Nova, Porches, Lagoa, Αλγκάρβε, Πορτογαλία
 5. Εγκρεμνοί, Λευκάδα, Ελλάδα
 6. Riviera Beach, Ghajn Tuffieha, Mellieha, Μάλτα
 7. Las Teresitas, Santa Cruz de Tenerife, Τενερίφη, Ισπανία
 8. Praia Grande, Ferragudo, Lagoa, Αλγκάρβε, Πορτογαλία
 9. Ribeira Grande Beach, Σάο Μιγκέλ (Αζόρες), Πορτογαλία
 10. Μονιλίθι, Πρέβεζα, Ελλάδα
 11. Χρυσή Ακτή, Κύπρος
 12. Puerto de Tazacorte Beach, Λα Πάλμα (Κανάρια), Ισπανία
 13. Χαλικούνας, Κέρκυρα, Ελλάδα

Να σημειωθεί ότι οι 13 προορισμοί που επιλέχθηκαν δεν επιβάλλουν υποχρεωτική καραντίνα στους τουρίστες κατά την άφιξή τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιδείξουν αρνητικό τεστ κορονοϊού ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.