Το απόλυτο τιρκουάζ στα μοναδικά Πράσσα της Κιμώλου (video)

136

Η παραλία Πράσσα βρίσκεται στην βορειοανατολική Κίμωλο και η έκτασή της δεν ξεπερνά τα 200 μέτρα. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες και δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού.

Οι ντόπιοι την χαρακτηρίζουν “Άσπρη Κιμωλία”, λόγω του πετρώματος της κιμωλίας που δίνει άλλωστε στο νησί και το όνομά του και που κυριαρχεί ολόγυρά της.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο. Τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ υπάρχουν και τα αρμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκίαση για όλους αυτούς που προτιμούν την ηρεμία και την απομόνωση στις διακοπές τους.

Τα υπέροχα τιρκουάζ νερά της, το ολόλευκο χρώμα της άμμου και οι λευκοί λοφίσκοι από μπετονίτη που οριοθετούν την παραλία είναι όλα όσα κάνουν τα Πράσσα μοναδικά.

Στην άκρη του όρμου Πηγάδι, στον κάβο του Αγίου Γεωργίου βρίσκει καταφύγιο μέσα σε θαλάσσιες σπηλιές η μεσογειακή φώκια “monachus-monachus”, ενώ ακριβώς απέναντι από την παραλία, βρίσκεται η νησίδα Πρασονήσι, η οποία είναι έτσι τοποθετημένη ώστε προστατεύει τον όρμο από τους άσχημους καιρούς, προσφέροντας μια νηνεμία στο εσωτερικό του που θα σας μείνει αξέχαστη.

Απολαύστε το video της ομάδας Travel Inspiration: