Ταξίδι στο Παρίσι; 8 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε!

365

Ατμοσφαιρική και γραφική, γεμάτη εικόνες βγαλμένες από παραμύθι, η Πόλη του Φωτός σαγηνεύει τους ταξιδιώτες όλες τις εποχές του χρόνου, όλες τις ώρες και όλες τις μέρες…

Παρόλα αυτά, όπως σε κάθε πόλη, έτσι και εδώ υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέξετε ή να αποφύγετε, για να περάσετε όσο το δυνατόν πιο όμορφα και ξεκούραστα γίνεται.

Παρασυρθείτε από τη μαγεία της και ζήστε την απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία, έχοντας στον νου σας τα παρακάτω:

Μην περάσετε όλη τη μέρα στο Μουσείο του Λούβρου και το Μουσείο Ορσέ

Πρόκειται για τα πιο διάσημα μουσεία του Παρισιού, τα οποία φιλοξενούν μερικά από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης. Σίγουρα είναι από τα Must στο Παρίσι, ωστόσο οι ουρές σε αυτά συνήθως είναι τεράστιες. Αν πέσετε σε μία τέτοια περίπτωση τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά μικρότερα μουσεία της πόλης έχουν να επιδείξουν εξίσου σημαντικά έργα τέχνης, χωρίς τις ορδές τουριστών, όπως το Musée de l’Orangerie και το Musée Marmottan, όπου φιλοξενείται η μεγαλύτερη συλλογή του Κλωντ Μονέ.

Μη σπαταλήσετε τον χρόνο σας περιμένοντας στις ουρές στον Πύργο του Άιφελ

Προτιμήστε να τον επισκεφθείτε νωρίς το πρωί όπου ο κόσμος είναι λιγότερος ή να κλείσετε τα εισιτήριά σας μέσω internet.

Μην βολτάρετε στο κέντρο της πόλη με ταξί

Γενικά θα δυσκολευτείτε να βρείτε πιάτσα και αν το χρειάζεστε θα πρέπει να το καλέσετε από πριν.

Ωστόσο αν το επιλέξετε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στο κέντρο πολύ πιθανό είναι να μπλέξετε στην κίνηση και το ταξίμετρο να φτάσει στα ύψη. Προτιμήστε να περπατήσετε στην πόλη και να περιπλανηθείτε στους δρόμους χρησιμοποιώντας τα πόδια σας. Αν δεν είστε fun του περπατήματος επιλέξτε το μετρό, το οποίο έχει συχνούς σταθμούς, είναι πιο φθηνό από ταξί και σίγουρα πιο γρήγορο.

Μην αγοράσετε μόνο ένα εισιτήριο για το μετρό

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας εκεί είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσετε το μετρό παραπάνω από μία φορές. Το να αγοράζετε ένα εισιτήριο τη φορά σίγουρα σας συμφέρει λιγότερο από το να αγοράσετε 10 εισιτήρια μαζί. Μπορείτε να αναζητήσετε το carnet de ticket των 10 εισιτηρίων στα εκδοτήρια των σταθμών, ή στους αυτόματους πωλητές.

Μην κάνετε ποδήλατο στο Παρίσι

Σίγουρα μία βόλτα με ποδήλατο στο Παρίσι, θα αποτελούσε μία αρκετά ρομαντική ιδέα, παρόλα αυτά δεν παύει να είναι αρκετά επικίνδυνη. Στο Παρίσι η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη και τα ατυχήματα αρκετά συχνά.

Μην επισκεφθείτε το Παρίσι το καλοκαίρι

Οι μήνες Ιούνιος-Αύγουστος στο Παρίσι όπως και στις περισσότερες πόλεις είναι η high season. Οι τουρίστες είναι αρκετοί, οι τιμές στα ξενοδοχεία τσιμπημένες και η αναμονή στα αξιοθέατα μεγάλη. Προτιμήστε την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου ή Μάρτίου-Μαϊου που οι τιμές είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, και ο καιρός αρκετά καλός.

Μην αναζητάτε αυθεντικά κρουασάν

Το αυθεντικό γλυκό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι τα macarons. Με βάση τη μαρέγκα και τα αμύγδαλα, αυτές οι μικρές στρογγυλές λιχουδιές υπάρχουν σε πολλές γεύσεις και… χρώματα και θα τα βρείτε παντού.

Μην πάτε για ψώνια στη Champs-Elysées

Υπήρξε η πιο όμορφη λεωφόρος του κόσμου, σήμερα, όμως, είναι γεμάτη με καταστήματα-αλυσίδες, κινηματογράφους multiplex και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, χάνοντας την παλιά της αίγλη. Διαθέτει πολλά μαγαζιά όμως μπορείτε να βρείτε ακριβώς τα ίδια πράγματα σε πολύ χαμηλότερες τιμές σε κάποια άλλη περιοχή. Για τα ψώνια σας προτιμήστε τις περιοχές που προτιμούν και οι ντόπιοι.