Δημότης Αντιπάρου θα γίνει ο Τομ Χανκς

51

Δημότης Αντιπάρου θα γίνει ο Τομ Χανκς, μετά από την τιμητική πολιτογράφησή του ως Έλληνας, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος στην εκπομπή του ant1 “To Πρωινό”, ο δήμος του νησιού, ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή για να τον τιμήσει.

Να σημειωθεί ότι ο χολιγουντιανός αστέρας είναι λάτρης της Ελλάδας, η σύζυγός του είναι ελληνικής καταγωγής, ενώ περνά τα καλοκαίρια του στην Αντίπαρο, όπου έχει σπίτι.

Ο Τομ Χανκς πολιτογραφήθηκε Έλληνας

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε, τιμητική πολιτογράφηση του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού Τομ Χανκς. Ο αστέρας του Χόλιγουντ είναι λάτρης της Ελλάδας και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο.

Η τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και της οικογένειάς του αποτελεί πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στο παρελθόν με τον διάσημο ηθοποιό και σε συζήτηση που είχαν σχετικά με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στη σχετική πρόταση, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον συνομιλητή του.

Κατόπιν αυτού, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε σχετική εμπεριστατωμένη εισήγηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος την επικύρωσε υπογράφοντας τιμητική πολιτογράφηση του αστέρα του Χόλιγουντ.

Με βάση τον σχετικό νόμο, μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, ο ηθοποιός και η οικογένεια του έχουν περιθώριο ενός έτους για να αποδεχτούν τυπικά την πολιτογράφησή τους και να ορκιστούν ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών.