Τα διεθνή ΜΜΕ υμνούν την Άνδρο: Ιδανικός προορισμός για πεζοπορία

12

Διεθνή μέσα από όλο τον κόσμο έπλεξαν το εγκώμιο της Άνδρου, η οποία κερδίζει τις εντυπώσεις για τα τοπία της αλλά και τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος, οι οποίες μάλιστα την κατατάσσουν στους πιο ιδανικούς προορισμούς για αναψυχή.

Το Βρετανικό μέσο Daily Telegraph ξεχώρισε το αξιόλογο νησί των Κυκλάδων, ως το καλύτερο ελληνικό νησί για πεζοπορία έναντι 14 άλλων.

Οι New York Times κατέταξαν την Άνδρο στα 52 πιο ειδυλλιακά μέρη του κόσμου. Ακόμη, στο γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό της Σκανδιναβίας, Vagabond, αναδείχθηκε στην κορυφή με τη ναυτική παράδοση της και τα τοπία, που θυμίζουν παραμύθι.

Ειδική μνεία έκανε η Αγγλική εφημερίδα Evening Standard για τα τοπικά της προϊόντα που ταξιδεύουν γευστικά.

Φυσικά, από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει και ο Guardian, επισημαίνοντας στο αφιέρωμα του πως η μικρή απόσταση από την Αθήνα, οι διακοπές χωρίς κοσμοσυρροή και η αυθεντικότητα είναι αυτά που κάνουν την Άνδρο μοναδική.

Συμπληρωματικά, το λατρεμένο νησί των Κυκλάδων, κέρδισε και μια θέση στο Family Traveller καθώς κρίθηκε ότι το εν λόγω νησί είναι ό,τι πρέπει για οικογενειακές διακοπές μακριά από τα προβλήματα. Τέλος, το γερμανικό μέσο Der Spiegel, -μετά από σκληρό ανταγωνισμό- κατέταξε την Άνδρο στην πρώτη θέση χάρη στις παραδεισένιες παραλίες της, την αρχιτεκτονική, τα παραδοσιακά ταβερνάκια, τη βλάστηση και το οργανωμένο περιπατητικό δίκτυο.

«Τα νέα δεδομένα βρίσκουν την Άνδρο έτοιμη να υποδεχτεί τους φίλους της από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προφέροντας ιδανικές διακοπές κοντά στην Αθήνα και μακριά από την καθημερινότητα. Τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, οι δεκάδες εναλλακτικές δραστηριότητες και οι συνεχείς διεθνείς αναφορές στο νησί αποτυπώνονται μέσα από την αυξητική πορεία που εμφανίζουν οι κρατήσεις για Άνδρο, ακόμη και για μετά τον Αύγουστο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.