Συνάντηση της Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο του ΞΕΕ

25

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι συναντήσεις της νέας υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με φορείς του ελληνικού τουρισμού.

Σύμφωνα με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η κ. Κεφαλογιάννη, χθες πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Αλέξανδρο Βασιλικό, παρουσία και της υφυπουργού, Ελενας Ράπτη.

“Με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρο Βασιλικό, σήμερα είχαμε την πρώτη θεσμική συνάντηση μαζί με την υφυπουργό κ. Έλενα Ράπτη, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις προτεραιότητες προσαρμογής του ξενοδοχειακού κλάδου στις σύγχρονες προκλήσεις του τουριστικού τομέα. Με γνώμονα, τόσο τα βασικά μεγέθη, όσο και τις πραγματικές ανάγκες που διαμορφώνονται στο πεδίο, συμφωνήσαμε κατ’ αρχήν σε μια γενική κατεύθυνση ανάδειξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε κρίσιμο εργαλείο για την ισόρροπη διάχυση του πλούτου που παράγει στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Αυτή άλλωστε η προοπτική, είναι που θα μεγιστοποιήσει τη συνεισφορά του τομέα στην ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας συνολικά”, σημειώνει η Ολγα Κεφαλογιάννη.

Συνάντηση και με Μπακογιάννη

Η νέα υπουργός Τουρισμού πραγματοποίησε συνάντηση και με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για την περαιτέρω συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού/Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του δήμου Αθηναίων/ Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) για την ενίσχυση της προοπτικής αναβάθμισης της τουριστικής προσφοράς της πρωτεύουσας. “Συζητήσαμε επίσης για τις δυνατότητες ανέλιξης της πόλης στην παγκόσμια κατάταξη των μητροπολιτικών τουριστικών προορισμών, καθώς επίσης και για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Αθήνας”, αναφέρει η κ. Κεφαλογιάννη σε ανάρτηση της.