Η Ρόδος κατακτά δημοσιογράφους και bloggers από τη Ρουμανία

29

Με συγκριτικά πλεονεκτήματα τη μοναδικότητά της, την ιστορική, πολιτιστική κληρονομιά, το απαράμιλλο φυσικό της κάλλος καθώς και τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της, που καθιστούν το τουριστικό της προϊόν εξαιρετικό, η Ρόδος κατέκτησε τις καρδιές των τεσσάρων δημοσιογράφων και bloggers της Ρουμανίας, που επισκέφθηκαν το νησί από τις 20-27 Ιουνίου 2023.

Συγκεκριμένα πρόκειται: για το ζεύγος Robert Antonio και Ana Maria Diaconeasa δημιουργοί του Blog Daddycool.ro που ήλθαν στη Ρόδο με τα παιδιά τους Ingrid Maria και Ioan Ilan για να απολαύσουν οικογενειακές διακοπές, καθώς και τις δημοσιογράφους του site Wallstreet.ro Grosu Roxana Laura και Cristina Florentina Marin.

Σκοπός του ταξιδιού τους ήταν η παρουσίαση στα ηλεκτρονικά μέσα που εκπροσωπούν, ενός μεγάλου αφιερώματος στη Ρόδο, στον πολιτισμό, την παράδοση, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και τις φυσικές ομορφιές της, για τις υποδομές που διαθέτει για οικογενειακές διακοπές καθώς και τις δραστηριότητες για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Για τη διοργάνωση του ταξιδιού των Ρουμάνων δημοσιογράφων, influencers και bloggers συνεργάστηκαν με επιτυχία ο προϊστάμενος του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας, Ουκρανίας και Βουλγαρίας κ. Γιώργος Σταφυλάκης με τα έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού.

Την πρώτη ημέρα της άφιξής τους στο νησί οι Ρουμάνοι επισκέπτες είχαν μία πρώτη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Αθανάσιο Βυρίνη, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ρουμανία είναι μία ανερχόμενη τουριστική αγορά για τη Ρόδο με μεγάλη δυναμική και προοπτικές. Η προβολή δε του νησιού από τα Μέσα που εκπροσωπείτε θα συμβάλλει στην αύξηση, ποιοτική και ποσοτική, των τουριστών και οικογενειών από την χώρα σας. Σε αυτή την κατεύθυνση μεριμνήσαμε να έχετε μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα του νησιού και εμπειρίες οι οποίες αποτελούν κίνητρα πολυθεματικού τουρισμού. Τέλος, η πρόσθεση κι άλλων απευθείας πτήσεων από το Βουκουρέστι συντελούν και στην αύξηση των Ρουμάνων επισκεπτών.»

Οι δημοσιογράφοι από την Ρουμανία έζησαν τη μαγεία της Μεσαιωνικής Πόλης, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, επισκέφθηκαν το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου ξεναγήθηκαν στα ρουμανικά από την έμπειρη ξεναγό Σοφία Μοροϊοάννου. Αργότερα περιηγήθηκαν στις Ακροπόλεις της Ρόδου και της Λίνδου.

Θαύμασαν την αρχιτεκτονική των κτισμάτων στις Πηγές Καλλιθέας, εντυπωσιάσθηκαν από τη Λίνδο. Επισκέφθηκαν το Ενυδρείο της Ρόδου και το υδάτινο πάρκο στο Φαληράκι.

Παρακολούθησαν την ιστορία της Ρόδου στο Throne of Helios – 9D Interactive Cinema. Περιηγήθηκαν στο παραδοσιακό χωριό Κοσκινού και επισκέφθηκαν το παραδοσιακό σπίτι.

Ενθουσιάσθηκαν με την πανέμορφη φύση της Ρόδου στις Επτά Πηγές, την Κοιλάδα των Πεταλούδων, αλλά και με την Φάρμα Στρουθοκαμήλων.

Επισκέφθηκαν το Μουσείο Μέλισσας της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου και το οινοποιείο Αναστασίας Τριανταφύλλου όπου δοκίμασαν τα ροδίτικα κρασιά, αλλά και το χωριό Απόλλωνα όπου γεύθηκαν ροδίτικα παραδοσιακά φαγητά.

Αναχώρησαν από το λιμάνι Μανδρακίου για ιστιοπλοϊκή περιήγηση στις παραλίες της Ρόδου Antony Queen Bay, Τσαμπίκα και άλλες παραλίες του νησιού.

Κατά τις ημέρες παραμονής τους στη Ρόδο είχαν ήδη αναρτήσει στα social media σε πραγματικό χρόνο τις εντυπώσεις τους, φωτογραφίες και video από το νησί.

Ο Robert Antonio Diaconeasa έγραψε μεταξύ άλλων: «Η Ρόδος ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για μένα και την οικογένειά μου. Από την τεράστια ιστορία του κέντρου της πόλης, μέχρι τα πολύ καλά διατηρημένα κτίρια που μας έκαναν να νιώθουμε ότι ζούσαμε σε άλλη εποχή. Το νησί προσφέρει καταπληκτικές τοπικές ταβέρνες, όπου φάγαμε υπέροχο παραδοσιακό φαγητό, αλλά και υπέροχα οινοποιεία, όπου δοκιμάσαμε πολύ καλό κρασί. Είχαμε επίσης τη χαρά να απολαύσουμε όμορφα μέρη όπως η πόλη της Λίνδου ή οι Πηγές Καλλιθέας, όπου περάσαμε καταπληκτικά.

Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η φάρμα Στρουθοκαμήλων, καθώς δεν θα περιμέναμε ποτέ να βρούμε στρουθοκάμηλους, καγκουρό ή λεμούριους στο νησί. Ο ιδιοκτήτης και η ομάδα ήταν καταπληκτικοί και η οικογένειά μας απόλαυσε πραγματικά την εμπειρία.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, τα ταξίδια στη θάλασσα ήταν κάτι που λάτρεψα απόλυτα γιατί είμαι μεγάλος λάτρης της κολύμβησης και των θαλάσσιων σπορ γενικότερα. Ευχαριστώ, Ρόδο, για μια υπέροχη εβδομάδα».

Η δημοσιογράφος και γενική διευθύντρια του Wallstreet.ro Grosu Roxana Laura, υπογράμμισε στις αναρτήσεις της: «Η Ρόδος είναι ένα νησί με τεράστιες τουριστικές δυνατότητες με πολλές τοποθεσίες και μνημεία για επίσκεψη. Μου έκαναν εντύπωση: Η Παλιά Πόλη της Ρόδου, ειδικά το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών της Ρόδου, η πόλη της Λίνδου και η Ακρόπολη, η Κοιλάδα των Πεταλούδων – ένα μοναδικό μέρος, απίστευτης ομορφιάς, με πολύ καλά διατηρημένη φύση, οι πολύ καθαρές παραλίες της Ρόδου με πολλαπλές εγκαταστάσεις, με τα πανέμορφα γαλαζοπράσινα νερά. Μου άρεσε ιδιαίτερα η παραλία της Καλλιθέας, η παραλία Τσαμπίκα και το Φαληράκι.

Υπέροχη ιδέα να έχετε μια διαδραστική εμπειρία με ζώα, στη Φάρμα Στρουθοκαμήλου. Οι Πηγές Καλλιθέας είναι ένας μοναδικός συνδυασμός φύσης, αρχιτεκτονικής και ιστορίας. Όσον αφορά την τοπική γαστρονομία είναι σχεδόν αδύνατο να μην απολαύσεις τις ροδίτικες γεύσεις στις ταβέρνες και τα εστιατόρια του νησιού, αλλά κυρίως την φιλοξενία των περισσότερων ανθρώπων με τους οποίους ήρθα σε επαφή».

Για το υπέροχο, όπως ανέφεραν ταξίδι τους στη Ρόδο, ευχαρίστησαν από καρδιάς τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, αλλά και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, υπογραμμίζοντας ότι «η Ρόδος δεν είναι ένα νησί που θα το επισκεφτείς μόνο μία φορά, έχει κάτι από ολόκληρο τον κόσμο, κάθε πέτρα του νησιού κρύβει και μία ιστορία και το φαγητό του νησιού είναι εξαιρετικό. Η ροδίτικη φιλοξενία βρίσκεται δε στα top της αξιολόγησής τους».

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού μοίρασαν στους Ρουμάνους δημοσιογράφους και bloggers τσάντες με δώρα και έντυπο και ψηφιακό υλικό.

Πέραν της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στην επιτυχία του πλούσιου οδοιπορικού των Ρουμάνων δημοσιογράφων στη Ρόδο και της εξερεύνησης του νησιού συνέβαλαν τα μέγιστα ντόπιοι επιχειρηματίες.