Στο Costa Navarino τον Οκτώβριο το συνέδριο των Βρετανών πρακτόρων (ΑΒΤΑ)

11

Στο Costa Navarino θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο Travel Convention της Ένωσης Βρετανικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΑΒΤΑ) για το 2024, από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου.

Το συνέδριο είχε φιλοξενηθεί στο Costa Navarino και το 2015, με το Navarino Dunes να φιλοξενεί την εκδήλωση λίγο μετά τα εγκαίνιά του.

Ο οικοδεσπότης εταίρος για τη φετινή διοργάνωση είναι ο ΕΟΤ

Το ετήσιο Travel Convention της ABTA είναι η πιο εμβληματική εκδήλωση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς παρέχει σε ανώτερα στελέχη του ταξιδιωτικού κλάδου την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή και να συζητήσουν το μέλλον των ταξιδιών και του τουρισμού.

Η ΑΒΤΑ υπογραμμίζει ότι το Costa Navarino, στις ακτές του Ιονίου, είναι ένα σύνθετο, αναπτυσσόμενο, τουριστικό θέρετρο με πολυτελή ξενοδοχεία, συνεδριακές εγκαταστάσεις, σπα, γήπεδα γκολφ και ιδιωτικές κατοικίες.

Ο Mark Tanzer, διευθύνων σύμβουλος της AΒΤΑ, δήλωσε: «Πλούσια σε φυσική ομορφιά και αξιοσημείωτη πολιτιστική κληρονομιά, αυτή η αναδυόμενη περιοχή της Ελλάδας αποτελεί μια λαμπρή προσθήκη στην τουριστική προσφορά της χώρας. Γνωρίζω ότι οι αντιπρόσωποί μας θα απολαύσουν πραγματικά όλα όσα έχει να προσφέρει η περιοχή και θα βελτιώσουν το προφίλ της στους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιστρέφουμε στην Ελλάδα σε μια εποχή που η χώρα αναπτύσσει την τουριστική της προσφορά για να προσελκύει επισκέπτες όλο το χρόνο.

«Με τους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου να επιδιώκουν όλο και περισσότερο να ταξιδέψουν εκτός περιόδου αιχμής, είμαι ενθουσιασμένος που προσφέρω την ευκαιρία στους αντιπροσώπους να εξερευνήσουν αυτόν τον προορισμό, ο οποίος έχει συνεχίσει να αναπτύσσεται από τότε που φιλοξένησε τη συνέλευσή μας πριν από σχεδόν 10 χρόνια».

Η Ελένη Σκαρβέλη, διευθύντρια του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, δήλωσε ότι η φιλοξενία του ετήσιου Travel Convention της ΑΒΤΑ στο Costa Navarino, στην καρδιά της Πελοποννήσου, θα αναδείξει την επιτομή της ελληνικής φιλοξενίας, το μεγαλείο της φύσης και το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής στην τουριστική ελίτ του Ηνωμένου Βασιλείου. Παράλληλα, η εκδήλωση θα δείξει ότι η φιλοσοφία του ελληνικού τουρισμού ευθυγραμμίζεται με αυτήν της ΑΒΤΑ για περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη.