Σέρφερ στην Αυστραλία έχασε τη σανίδα του και τη βρήκε 4 χρόνια αργότερα και 3000 χλμ μακρυά

45

Όταν ένα τεράστιο κύμα 16 μέτρων πέταξε τον Αυστραλό σέρφερ Ντάνι Γκρίφιθ από τη σανίδα του, ανοικτά της Πέντρα Μπράνκα στη νότια ακτή της Τασμανίας, τον Απρίλιο του 2017, ήλπιζε ότι κάποιος ντόπιος ψαράς θα την έβρισκε και θα τη μάζευε.

Εκείνο, όμως, που δεν μπορούσε να φανταστεί ήταν ότι η σανίδα του θα εντοπιζόταν κάπου 3.000 χιλιόμετρα μακριά, ανοικτά της βόρειας ακτής του Κουίνσλαντ. Εκεί την ξέβρασαν τα κύματα 16 μήνες αργότερα κι εκεί την βρήκαν δύο ψαράδες, ο Τρόι και η Μπο Μπριντ κοντά στην πόλη Τάουνσβιλ. Η σανίδα είχε διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση, αν εξαιρέσει κανείς ότι είχε καλυφθεί σε μεγάλο μέρος από μύδια και στρείδια. Κι έτσι το ζευγάρι αποφάσισε να την κρεμάσει σε τοίχο του σπιτιού τους, όπου παρέμεινε επί χρόνια, μέχρις ότου οι γονείς του Τρόι πήγαν για διακοπές στην Τασμανία. Σε μια συζήτηση που έπιασαν με ντόπιους ανέφεραν και την πράσινη σανίδα του σερφ που κρεμόταν στον τοίχο του σπιτιού του γιου τους.

Το παράδοξο στην υπόθεση είναι ότι λίγες μέρες νωρίτερα ο Γκρίφιθ είχε μιλήσει με τους ίδιους ντόπιους για την αγαπημένη του σανίδα, που είχε χάσει κάνοντας σερφ το 2017. «Είχα πάει στην Πέντρα Μπράνκα τις προάλλες για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια και έλεγα πόσο αγαπούσα τη σανίδα αυτή κι ότι σκεφτόμουν να παραγγείλω μια καινούρια στο ίδιο στυλ», είπε. Οι ντόπιοι συνδύασαν όσα είχαν ακούσει από τον σέρφερ με εκείνα που άκουσαν από το στόμα των γονιών του ψαρά και συνειδητοποίησαν ότι θα πρέπει να πρόκειται για την ίδια σανίδα. Αμέσως ένας εξ αυτών τηλεφώνησε στον Γκρίφιθ και του είπε ότι η σανίδα του είχε βρεθεί και θα σταλεί προσεχώς στο σπίτι του. «Έπαθα σοκ», λέει ο σέρφερ. «Που να το φανταστώ ότι θα ξανάβρισκα, και μάλιστα μ’ αυτόν τον τρόπο, την αγαπημένη μου σανίδα»!

Πηγή: iefimerida.gr