Save Erimitis: Γερμανός επενδυτής μάχεται για τη διάσωση του Ερημίτη στην Κέρκυρα

29

Αγώνα κατά της επένδυσης του ομίλου NCH Capital. Inc. στην τοποθεσία Ερημίτης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, δίνει ένας Γερμανός επενδυτής.

Το θέμα, ανέδειξε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, ο επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Permira, από τα χέρια του οποίου περνούν δισεκατομμύρια, τονίζει ότι επενδυτές από το εξωτερικό προτίθενται να αξιοποιήσουν στην Κέρκυρα, στην περιοχή «Ερημίτης», μια προστατευόμενη έκταση η οποία, όπως λέει, δεν θα πρέπει να θυσιαστεί στον βωμό του τουρισμού.

Με το σύνθημα «Save Erimitis» ο Γεργκ Ροκενχόιζερ έχει στο πλευρό του άλλους, επίσης πάμπλουτους επενδυτές, όπως ο Τζέικομπ Ρότσλιντ ή ο Ρομπ Λούκας από την επενδυτική εταιρία CVC.

Από κοινού με τους συναγωνιστές του είναι σε θέση να πληρώσει τους καλύτερους δικηγόρους στις δικαστικές μάχες για τη σωτηρία του Ερημίτη.

Σχέδια για πολυτελή ξενοδοχεία και επαύλεις

Αντίπαλος του Γεργκ Ροκενχόιζερ είναι ο όμιλος NCH Capital. Inc. και το «Πρόγραμμα Κασσιόπη», που προτίθεται να επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια σε δασική προστατευόμενη έκταση 1,5 τετραγωνικών μέτρων στην τοποθεσία Ερημίτης απέναντι από την Αλβανία.

Στα σχέδια της NCH είναι η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου, καθώς και δεκάδων επαύλεων. 120 εκ. ευρώ υπόσχεται να επενδύσει συνολικά ο όμιλος με έδρα της Νέα Υόρκη. Μέχρι σήμερα ωστόσο έχουν εισρεύσει στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου μόλις 20 εκ. ευρώ.

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει η ομορφότερη χώρα της Ευρώπης» – Επιστολή στον πρωθυπουργό

Μια νέα ιδέα του γερμανού επενδυτή είναι να αγοράσει την εν λόγω έκταση. Για να τα καταφέρει όμως θα πρέπει, όπως λέει, να πείσει τους ομοϊδεάτες του να κάνουν μια επένδυση που μόνο επικερδής δεν θα είναι. Σε επιστολή της προς τον Έλληνα πρωθυπουργό η ομάδα των επενδυτών-ακτιβιστών αναφέρει ότι ιδιωτικά έχει επενδύσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα: «Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει η ομορφότερη χώρα της Ευρώπης. Προστατέψτε την φυσική ομορφιά του Ερημίτη», καταλήγει η επιστολή.