«Τουρισμός και Νέοι Ορίζοντες»: Συνέδριο του συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη

37

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τον τουρισμό και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, διοργανώνεται το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη (ΣΑΣΜ).

Το forum με θέμα «Τουρισμός και Νέοι Ορίζοντες», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη (ΣΑΣΜ) στις εγκαταστάσεις της Σχολής το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, με σχετική απόφαση της προέδρου του Οργανισμού κας Άντζελας Γκερέκου. Στο forum θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης, η κα Γκερέκου, εκπρόσωποι του ΞΕΕ και του ΣΕΤΕ, καθώς και στελέχη φορέων και επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου.

Η εκδήλωση θα αποτελείται από τρεις βασικές ενότητες:

-Διημερίδα με ομιλίες και workshops σε θεματικούς κύκλους, όπως οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού ως μοχλός ανάπτυξης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η χρήση του διαδικτύου και των social media για την προσφορά τουριστικών υπηρεσιών, το Airbnb, Περιβάλλον και Τουρισμός, οι επαγγελματικές προοπτικές στον τουριστικό κλάδο, ο θαλάσσιος τουρισμός, οι πιστοποιήσεις καταλυμάτων κ.ά.

-εμπορική έκθεση και έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για τον τομέα του τουρισμού, και

-έκθεση προβολής επιχειρήσεων.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ επαγγελματιών του ευρύτερου κλάδου αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις και η προώθηση καινοτόμων ιδεών και συνεργειών στο νευραλγικό για την Ελλάδα πεδίο του τουρισμού μέσω του διευρυμένου δικτύου αποφοίτων, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων φορέων και διακεκριμένων προσκεκλημένων ομιλητών.