Ροδίτης μετέτρεψε το beach bar σε καταφύγιο πληγέντων από την πυρκαγιά

30

Στη διαδικτυακή ιστοσελίδα του το περιοδικό Spiegel φιλοξενεί συνέντευξη με τον Σωτήρη Βαγιανό,  μια από τις πιο χαρακτηριστικές ιστορίες για τις εθελοντικές δράσεις των τελευταίων ημερών στη Ρόδο. Ο Βαγιανός μετέτρεψε το beach bar του σε καταφύγιο έκτακτης ανάγκης.

Το  Spiegel  ρωτά τον Βαγιανό, μεταξύ άλλων, γιατί αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε αμοιβή από όσους φιλοξενεί στο beach bar του:

«Επειδή είναι φιλοξενούμενοί μας», απαντάει ο Βαγιανός. «Είναι καθήκον μας να τους προστατεύουμε. Δεν είναι σωστό να παίρνει κανείς χρήματα από ανθρώπους που έχουν ανάγκη δίχως να φταίνε οι ίδιοι. Όταν επιστρέψουν στο σπίτι τους και θέλουν να προσφέρουν κάτι, μπορούν να κάνουν κάποια δωρεά στην πυροσβεστική ή στους εθελοντές που βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Αυτοί πολέμησαν πραγματικά με τη φωτιά».

Όσον αφορά το γιατί δεν δημοσιεύει φωτογραφίες από το καταφύγιο που έχει διαμορφώσει, ο Βαγιανός απαντά πως «δεν πρόκειται για εκστρατεία δημοσίων σχέσεων. Είχα τη δυνατότητα να βοηθήσω και το έκανα. Τίποτα περισσότερο».

πηγή: tornosnews