Lesvos Food Fest: 11 Φορείς, 48 μάγειρες και 600 εθελοντές έστρωσαν το Λεσβιακό τραπέζι

22

Το γαστρονομικό ταξίδι του 5ου Lesvos Food Fest ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουλίου στον Μόλυβο με μαγειρέματα στα σοκάκια του κοσμοπολίτικου οικισμού και πάρτι λήξης στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Δεσμός” του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Από τις 16 έως τις 23 Ιουλίου 2023, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), η ΑΜΚΕ «Visit Agiasos», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, η ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ. «ΜΟΔΟΥΣΑ», το Βιβλιοπωλείο «Book & Art», o Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου, o Πολιτιστικός Σύλλογος Στύψης, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Πλωμαρίου, ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Αθλητικός Όμιλος Σιγρίου «Θεοφάνης Σιγριανής» και το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, φιλοξένησαν με επιτυχία τις εκδηλώσεις του Lesvos Food Fest.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων έδωσε έναν πανηγυρικό παλμό σε όλες τις δράσεις που συνέθεσαν το “μενού” της Λεσβιακής γαστρονομίας. Με διαφορετικές προσεγγίσεις, στυλ και περιεχόμενο η διοργάνωση απέδειξε ότι η Λεσβιακή κουζίνα έχει αμέτρητες ιστορίες να διηγηθεί ακολουθώντας ορεινά και θαλασσινά μονοπάτια, παλιές και νέες συνταγές με πληθώρα ποιοτικών Λεσβιακών προϊόντων, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για παραδοσιακά και “πειραγμένα” μαγειρέματα.  Απόδειξη ότι παρά τις μεγάλες αποστάσεις υπήρξαν επισκέπτες που ακολούθησαν πιστά το οδοιπορικό του Lesvos Food Fest, από άκρη σε άκρη της, για να παρακολουθήσουν τις δράσεις του.

Σε 8 ημέρες, οι 11 φορείς μαζί με 12 καλεσμένους, 35 Λέσβιους μάγειρες και 600 εθελοντές, έγιναν πρεσβευτές του Lesvos Food Fest και έδωσαν ραντεβού για το 2024.

Το Lesvos Food Fest διοργανώθηκε από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ήταν υπό την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της ΓΣΕΒΕΕ, του Επιμελητήριο Λέσβου, της ΠΟΕΣΕ, του Συνδέσμου Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου.

Ο Νίκος Μόλβαλης, Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, δήλωσε: “Για τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου το Lesvos Food Fest είναι μια διοργάνωση που από το 2017 αφήνει το αποτύπωμά της δημιουργώντας δίκτυα ανάμεσα σε επιχειρήσεις, παραγωγούς και ανθρώπους, επιβεβαιώνοντας ότι μπορούμε να θέσουμε στόχους και να τους πετύχουμε μαζί. Το Lesvos Food Fest είναι μια ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας που για 5η  χρονιά αγκαλιάζει όλο το νησί. Επίσης, η παρουσία του Γιώργου Καββαθά, Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, για πέμπτη χρονιά και τα πολύ θετικά του σχόλια που στηρίζουν το φεστιβάλ από την πρώτη χρονιά, αποτελούν απόδειξη ότι το Φεστιβάλ έχει αποκτήσει σημαντικούς υποστηρικτές”.