Πτήση του τρόμου: Η στιγμή που καμπίνα γεμίζει καπνούς αμέσως μετά την απογείωση

42

Τρομακτικές στιγμές έζησαν 169 επιβάτες πτήσης της Ryanair, που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία με προορισμό το Στάνστεντ στη Βρετανία.

Λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του αεροσκάφους, η καμπίνα των επιβατών γέμισε ξαφνικά με καπνούς υποχρεώνοντας τον πιλότο να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Οτοπένι.

Αρχικά οι επιβάτες ενημερώθηκαν πως θα υπάρξει καθυστέρηση επειδή υπήρχε πρόβλημα με το αεροσκάφος.Λίγη ώρα αργότερα επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροπλάνο και λίγα λεπτά μετά την απογείωση ο κυβερνήτης εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Το επεισόδιο σημειώθηκε σε πτήση το πρωί της Τρίτης με το Boeing 737-800.

«Ήταν τραυματική εμπειρία. Δεν μπορούσα να δω δύο σειρές μπροστά από τη δική μου» είπε ένας επιβάτης περιγράφοντας τις στιγμές που έζησε μέσα στο αεροπλάνο.

Άλλοι επιβάτες καταγγέλουν ότι δεν έπεσαν ποτέ οι μάσκες οξυγόνου με αποτέλεσμα πολλοί να καταφύγουν σε μαντίλια ή άλλα ρούχα για να καλύψουν τα στόματά τους.

Η Ryanair σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ένα «μικρό τεχνικό πρόβλημα» με εκπρόσωπό της να δηλώνει στην Daily Mail ότι «η εκτίμηση που κάνουμε είναι ότι πρόκειται για υγρό αποπαγοποίησης που πέρασε στο σύστημα κλιματισμού του αεροσκάφους».