Προσκυνηματικός τουρισμός: Συνάντηση Κεφαλογιάννη – Ιερώνυμου για ένα νέο σχέδιο προβολής

20

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ. Ιερώνυμος, συναντήθηκε την Πέμπτη με την  Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η συνάντηση είχε ως κεντρικό θέμα την επικαιροποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στον Τομέα του Προσκυνηματικού Τουρισμού μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο είχε συνυπογραφεί την 15η Ιανουαρίου 2013.

Σε εξαιρετικό κλίμα, έγινε ανταλλαγή απόψεων εκατέρωθεν και συζητήθηκε η από κοινού κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου προώθησης και προβολής στο Εξωτερικό, με μετρήσιμους στόχους, των ιερών μνημείων, των τόπων προσκυνήματος, των ιερών κειμηλίων και όλων των σημαντικών οδοιπορικών πίστης της Ελλάδας. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη αναβάθμισης των δομών φιλοξενίας των Ιερών Μονών προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενήσουν προσκυνητές και προσκυνήτριες.

Παράλληλα, εξετάσθηκε το ενδεχόμενο σύνθεσης νέου δυναμικού πλαισίου συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Υπουργείο Τουρισμού  και η ανανέωση της Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής με στόχο την  επιτυχή υλοποίηση του σχεδίου δράσεων προώθησης και προβολής του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ελλάδα και το  Εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης