Πατινιώτικη: Αφράτη τυρόπιτα από την Πάτμο για να μοσχοβολήσει το σπίτι σας!

27

Έχει το σχήμα τάρτας και περιέχει τρία είδη τυριών, φέτα, πατινιώτικη μυζήθρα και φρέσκο πατινιώτικο τυρί. Στην ουσία πρόκειται για πολλές μικρές τάρτες τυριού, ατομικές, με γενναία, χορταστική ποσότητα.

Δείτε τη συνταγή:

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο

1 ½ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
300 γρ. χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ανθόνερο
Λίγη κανέλα

Για τη γέμιση

800 γρ. πατινιώτικη μυζήθρα
800 γρ. πατινιώτικο φρέσκο τυρί
16 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι, το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και στη συνέχεια το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους μισού πόντου.

Κόβουμε δίσκους που το τοποθετούμε σε ειδικές στρογγυλές φόρμες (ταρτιέρες).

Στην συνέχεια ετοιμάζουμε τον μπατούδο, τη γέμιση, ανακατεύοντας τα τυριά, τα αυγά, το ανθόνερο και την κανέλα.

Γεμίζουμε τη ζύμη των βάσεων και ψήνουμε στους 200C μέχρι να ροδίσουν.

(συνταγή greekgastronomyguide)