Πάνω από 7 δισ. ευρώ οι ζημιές για τον ιταλικό τουρισμό λόγω κορωναϊού

26

Πάνω από επτά δισεκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να είναι η οικονομική ζημιά για τον ιταλικό τουρισμό, εξαιτίας των συνεπειών του κορωνοϊού.

Το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου η Ιταλία πρόκειται να χάσει, συνολικά, τριάντα ένα εκατομμύρια τουρίστες, με οικονομική ζημιά η οποία θα αγγίξει τα 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την εκτίμηση της ιταλικής εμπορικής ένωσης Confcommercio.

«Ο χειρότερος ιός είναι η υστερία. Για τον λόγο αυτό μας θεωρούν υπαίτιους για την διάδοση του ιού», τόνισε ο πρόεδρος της τουριστικής ένωσης Confturismo, Λούκα Πατανέ χαρακτηρίζοντας την κατάσταση “δραματική”.

Ο Πατανέ ζήτησε από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε να δραστηριοποιηθεί με στόχο να ακυρώσει τις ταξιδιωτικές οδηγίες που ορισμένες χώρες έχουν εκδώσει σε ότι αφορά τις επισκέψεις των πολιτών τους στην Ιταλία.

Μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Ρώμης, πάντως, ετοιμάζεται να εγκρίνει δέσμη μέτρων ύψους περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ, για την στήριξη των τομέων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωναϊού.

Στα 3.089 τα κρούσματα στην Ιταλία – Στους 107 οι νεκροί

Να σημειωθεί ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία είναι πλέον 3.089 και οι νεκροί έχουν αγγίξει τους 107, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών.

Παράλληλα, 207 ασθενείς έχουν γίνει καλά και είναι αρνητικοί στα ειδικά τεστ. Σε 19 περιφέρειες της Ιταλίας έχουν διαγνωστεί κρούσματα και οι ασθενείς που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο είναι 1.346. Εξ αυτών, 295 βρίσκονται σε εντατικές μονάδες θεραπείας.