Αφιέρωμα της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης στα ελληνικά νησιά

6

Ένα αφιέρωμα διάρκειας πενήντα λεπτών για τα ελληνικά νησιά τα οποία είναι ασφαλή για διακοπές φέτος, θα παρουσιάσει το Ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Πάρο και τη Σαντορίνη.

Το αφιέρωμα θα επιμεληθεί η δημοσιογράφος Λουτσία Γκοράτσι, από τα πιο έγκυρα ονόματα του δημοσιογραφικού επιτελείου της Rai.

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, πρόσφατα μίλησε για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ιταλία και είπε χαρακτηριστικά:

«Eργαζόμαστε με στόχο να υποδεχθούμε τους ξένους τουρίστες υπό συνθήκες πλήρους ασφαλείας. Είμαστε έτοιμοι να τους καλωσορίσουμε σε όλες τις πανέμορφές περιοχές της χώρας μας», ωστόσο, δε δίστασε να επισημάνει πώς θα δοθεί προτεραιότητα χαλάρωσης των μέτρων στη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών. Τον περασμένο χρόνο, οι αφίξεις ταξιδιωτών στην Ιταλία έπεσαν στο 60% συγκριτικά με το έτος 2019 με αποτέλεσμα αυτό να μειώνει τα έσοδα κατά 26 δισ. ευρώ. «Η πανδημία μας ανάγκασε να κλείσουμε, αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τον κόσμο ολόκληρο», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε αυτό το σημείο, δε δίστασε να τονίσει από τα μέσα Μαίου θα τεθεί σε εφαρμογή η «πράσινη κάρτα εσωτερικής μετακίνησης» η οποία θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ντόπιους, που έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς να μετακινούνται ελεύθερα στη χώρα, εφόσον το επιθυμούν χωρίς κανένα απαγορευτικό μέτρο.

Η Ιταλία, για φέτος το καλοκαίρι, με τη βοήθεια του ευρωπαϊκού πάσου, έχει επενδύσει πλήρως στην ιδέα είσπραξης 50 δισ. ευρώ που θα μπορούσε να αποφέρει ο τουριστικός κλάδος και η εστίαση.