Όταν η αδρεναλίνη συναντά μαγικά τοπία: Για Bungee Jumping στον Ισθμό της Κορίνθου!

1.043

Tο bungy (ή bungee) jumping έχει αποκτήσει τους δικούς του οπαδούς στην Ελλάδα και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Ισθμός είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για bungee jumping στον κόσμο! Τολμάτε ένα άλμα στο κενό, 80 μέτρα πάνω από την θάλασσα; Αν ναι, τότε συνεχίστε την ανάγνωση και μάθετε για ένα από τα πιο extreme sports.

Αν έχετε πάρει αυτή την “απόφαση ζωής”, πάρτε και τον δρόμο προς την Κόρινθο, μέσω της Ολυμπίας Οδού, για να βρείτε ένα από τα θεαματικότερα bungee spots στον κόσμο. Η επιθυμία πολλών νέων να ζήσουν αυτό το μοναδικό συναίσθημα που προκαλείται από το άλμα ήταν και η κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία του Zulu Bungy. Από το 2002 βρίσκεται στον Ισθμό της Κορίνθου και υποδέχεται όποιον θέλει να νιώσει ελεύθερος, όποιον θέλει να κάνει ένα άλμα που θα τον κάνει να βιώσει μια μοναδική εμπειρία. Εκεί θα βρείτε οργανωμένες εγκαταστάσεις και ειδικούς που θα σας καθοδηγήσουν σε κάθε λεπτομέρεια, εφόσον το τολμήσετε!

Το σημείο είναι στη γέφυρα της παλιάς Εθνικής Οδού στον Ισθμό, στην έξοδο προς Λουτράκι.

Το bungee jumping δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση, ούτε συγκεκριμένο εξοπλισμό. Απλά ανεβαίνετε στη γέφυρα, σας δένουν και βουτάτε. Extreme εμπειρία με φόντο τη συγκλονιστική θέα της διώρυγας.

Photo Credits: Ολυμπία Οδός

Ο ισθμός της Κορίνθου

Η Διώρυγα της Κορίνθου υπήρξε ένα κατασκευαστικό όνειρο – πρόκληση που κράτησε 2.300 χρόνια. Εξαιτίας του υψηλού κόστους και της έλλειψης πόρων, το όνειρο του Ισθμού της Κορίνθου είχε εγκαταλειφθεί μέχρι το 1830, όταν η Ελλάδα απόκτησε την ανεξαρτησία της ξανά και μπορούσε να κάνει σχέδια για την οικονομική της ευημερία. Τελικά, ο Ισθμός της Κορίνθου κατασκευάστηκε το 1893 και κατέστησε δυνατό το διαχωρισμό της Πελοποννήσου από την ηπειρωτική Ελλάδα μέσα από ένα στενό πέρασμα. Ο Κορινθιακός κόλπος συνδέεται με τον Σαρωνικό κόλπο σε αυτό ακριβώς το σημείο. Ωστόσο, λόγω της στενότητας του περάσματος τα μεγαλύτερα πλοία δεν μπορούν να περάσουν χωρίς να διακινδυνεύσουν. Γι’ αυτό και ο ισθμός δεν χρησιμοποιήθηκε εντέλει σύμφωνα με τις αρχικές προσδοκίες. Μάλιστα, σήμερα δεν υπάρχει κίνηση στον ισθμό παρά μόνο από τα τουριστικά πλοιάρια.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Ισθμός της Κορίνθου έχει μήκος μόλις 6,4 χιλιομέτρων και πλάτος 21,4 μέτρων, ενώ οι ανασκαφές έχουν γίνει στο επίπεδο της θάλασσας. Αυτό εξηγεί γιατί δεν υπάρχει ανάγκη για επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, αλλά επίσης το ίδιο γεγονός εξηγεί γιατί δεν μπορούν τα μεγαλύτερα πλοία να διασχίσουν τον ισθμό.

Όσοι ενδιαφέρονται να θαυμάσουν το θαύμα αυτό της μηχανικής από κοντά μπορούν να επισκεφθούν τον Ισθμό της Κορίνθου εύκολα. Ακόμη κι αν δε θέλετε να διασχίσετε με πλοιάριο τον ισθμό, μπορείτε να τον δείτε από ψηλά ή να κάνετε…bungee jumping!

Photo Credits: Ολυμπία Οδός