Οι πιο περίεργες απαγορεύσεις που ισχύουν σε όλο τον κόσμο!

417

Πολλοί είναι οι ταξιδιώτες οι οποίοι οργανώνουν το επόμενο ταξίδι τους προκειμένου να ανακαλύψουν νέα έθιμα και νέες παραδόσεις ανά τον κόσμο. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι αν κάνουν αυτά τα συγκεκριμένα και καθόλου “παράνομα” πράγματα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο!

Στην Β. Κορέα απαγορεύεται να ειρωνεύεσαι

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας απαγόρευσε την έμμεση κριτική της κυβέρνησης και του ηγέτη της Kim Jong-un. Σαρκαστικές και ειρωνικές φράσεις όπως «Για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι» και «Ένας ηλίθιος που δεν μπορεί να δει τον έξω κόσμο» (μια έμμεση αναφορά στον ηγέτη Kim Jong-un) έχουν πλέον απαγορευτεί. Οι πολίτες ενημερώθηκαν επίσης ότι απαγορεύεται να κριτικάρουν ανοικτά την κυβέρνηση.

Ακούς Lady Gaga;

Μετά τη συνάντηση του Dalai Lama με τη διάσημη τραγουδίστρια στην Αμερική τον Ιούνιο του 2016, λέγεται ότι η Lady Gaga συμπεριλαμβάνεται πλέον στη λίστα με τα μη επιθυμητά πρόσωπα από το κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας. Το κόμμα εξέδωσε επίσης οδηγία απαγορεύοντας τα τραγούδια της σε όλη την ηπειρωτική Κίνα.

Αν είσαι gamer δεν μπορείς να πας στην Κίνα

Η Κίνα αποφάσισε να άρει την επί 14 χρόνια απαγόρευση της κατασκευής και πώλησης βιντεοπαιχνιδιών.

Απαγορεύονται οι σαγιονάρες…

Στο Κάπρι απαγορεύονται οι σαγιονάρες επειδή κάνουν φασαρία!

ΤΖΙΝ vs Β. Κορέα

Η απέχθεια της Βόρειας Κορέας για την Αμερική είναι γνωστή και η χώρα αποφάσισε να απαγορεύσει τα τζιν επειδή το μπλε χρώμα είναι συνδεδεμένο με τις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει μόνο για τα μπλε τζιν κι όχι για τα μαύρα.

Πρόσεχε που θα πεθάνεις

Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να πεθάνει στο Κοινοβούλιο καθώς όποιος πεθαίνει εκεί δικαιούται να κηδευθεί δημοσία δαπάνη. Ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε ως ο πλέον παράλογος στη Βρετανία σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2008.

Οι άντρες να ντύνονται γυναίκες

Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας απαγορεύεται οι άντρες να ντυθούν σαν γυναίκες. Ένας παλιός νόμος απαγορεύει στους άντρες να φορούν στράπλες δημοσίως.

Δεν φτύνουμε!

Για να αποτρέψει την εξάπλωση της γρίπης των χοίρων, η Coulaines, μια πόλη στη Γαλλία απαγόρευσε το φτύσιμο το 2009.

Ξέχασες να βάλεις βενζίνη;

Όσοι κινούνται στην Autobahn στη Γερμανία δεν επιτρέπεται να μένουν από βενζίνη. Αυτό που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα ότι δεν μπορεί κάποιος να βγει από το αυτοκίνητό του για να φέρει βενζίνη γιατί οι πεζοί απαγορεύονται επίσης δια νόμου στην Autobahn.

«Back to The Future» 1, 2, 3: Η ταινία που αποκλείεται να έχουν δει στην Κίνα

Παρόλο που τα ταξίδια στο χρόνο δεν είναι δυνατά, η ιδέα έκανε θραύση στην κινεζική τηλεόραση, γεγονός που δεν άρεσε στις αρχές και αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις εκπομπές με παρόμοιο περιεχόμενο θεωρώντάς το ασέβεια προς την ιστορία. Η απαγόρευση εφαρμόστηκε το 2011 και ισχύει ακόμη. .

Χορός μόνο μέχρι τις 12μ.μ.

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο είναι γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή αλλά η χώρα απαγορεύει το χορό στα κλαμπ μετά τα μεσάνυχτα. Ο νόμος θεσπίστηκε το 1948 αλλά η χώρα σχεδιάζει να άρει την απαγόρευση λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Μαρία με τα κίτρινα μείνε μακριά από την Μαλαισία

Τα κίτρινα ρούχα απαγορεύθηκαν στη Μαλαισία το 2011 επειδή η κυβέρνηση είχε έρθει σε σύγκρουση με μια ομάδα ακτιβιστών που διαδήλωναν για τους εκλογικούς νόμους.

Στην Γαλλία δεν θα φας κέτσαπ

Η Γαλλία απαγόρευσε την κέτσαπ από το 2011 από τα σχολεία και τις καφετέριες των κολεγίων επειδή η κατάχρηση της συγκεκριμένης σάλτσας καταστρέφει τη γεύση της γαλλικής παραδοσιακής κουζίνας και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Σιγκαπούρη και τσίχλες 1-0

Η Σιγκαπούρη απαγορεύει την πώληση και την εισαγωγή τσίχλας, κάτι που σημαίνει ότι οι ντόπιοι δεν μπορούν να βρουν πουθενά τσίχλες. Γίνονται βέβαια και εξαιρέσεις για ιατρικούς λόγους, σε άτομα που πρέπει να μασούν τσίχλα. Η απαγόρευση ξεκίνησε το 1992 και ισχύει μέχρι σήμερα.

Χωρίς αυγά KINDER κάποια παιδιά

Εάν πάτε στις ΗΠΑ και θέλετε να χαρίσετε στους αγαπημένους αυγά της Kinder, ξανασκεφτείτε το γιατί έχουν απαγορευθεί. Σε όλες τις χώρες του κόσμου τα συγκεκριμένα αυγά αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά, στις ΗΠΑ όμως οι αρμόδιοι αποφάσισαν ότι το παιχνίδι που περιλαμβάνεται μπορεί να προκαλέσει πνιγμό. Οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τα γλυκά που περιέχουν παιχνίδια από το 1938.

Claire Danes τα θελες και τα παθες…

Στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιπίννων, απαγορεύεται η προβολή όλων των ταινιών στις οποίες συμμετέχει η ηθοποιός Claire Danes. Η απαγόρευση αυτή εφαρμόστηκε το 1998, όταν η ηθοποιός είχε επισκεφθεί την πόλη για τις ανάγκες μιας ταινίας της και ανέφερε ότι η πόλη μυρίζει άσχημα, είναι γεμάτη ποντίκια και είναι παράξενη.

Δεν θα αλλάξεις λάμπα αν δεν είσαι ηλεκτρολόγος!

Στη Βικτώρια, μία από τις πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας, το να αλλάζεις λάμπα είναι παράνομο εκτός κι εάν είσαι ηλεκτρολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.