Επί τη ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου του βιβλίου με τίτλο “Γαστρονομικές Κοινότητες”, ο συγγραφέας και επικεφαλής του προγράμματος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος “Ελληνικό Πρωινό” (2010 – 2018) Γιώργος Πίττας θα παρουσιάσει την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA 2022 το ομώνυμο πρόγραμμα (ώρα 14.00, αίθουσα C2).
Ταυτόχρονα θα γίνει ένας απολογισμός του έργου με συμμετοχή εκπροσώπων από τις πρώτες Γαστρονομικές Κοινότητες.
“Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αρχικής ιδέας, της πορείας σε αχαρτογράφητα νερά, της σύγκρουσης των οραμάτων με την πραγματικότητα, των επιτυχιών και των απογοητεύσεων. Της προσπάθειας να κερδηθεί η συλλογικότητα και να ξεπεραστούν οι παλιές νοοτροπίες, και τέλος της βαθειάς ικανοποίησης όταν οι σπόροι που ρίχτηκαν φύτρωσαν βλαστάρια, ωρίμασαν καρπούς και έρχεται η συγκομιδή”, αναφέρει ο ίδιος ο δημιουργός σε ανάρτησή του στο Facebook
Οι «Γαστρονομικές Κοινότητες» είναι ένα πρόγραμμα που δημιούργησε ο Γιώργος Πίττας το 2018, και έχει στόχο η Ελληνική Γαστρονομία να γίνει μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, εφαλτήριο της τουριστικής της ανάπτυξης, αλλά και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας κάθε τόπου. Κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι η οργάνωση των επαγγελματιών του ευρύτερου τομέα της γαστρονομίας (παραγωγή-εστίαση-φιλοξενία) σε διάφορες περιοχές της χώρας, με σκοπό την αξιοποίηση των γαστρονομικών πόρων που διαθέτει ο τόπος τους, και τη σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.