Ο τουρισμός της Αμοργού εκπέμπει SOS

42

SOS εκπέμπει ο Δήμος Αμοργού για την επιβίωση του προορισμού ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου να επαναδρομολογηθεί οχηματογωγό ταχύπλοο στο νησί.

Σύμφωνα με σχετική επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας, για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια, το καλοκαίρι του 2019, η Αμοργός έμεινε χωρίς οχηματαγωγό ταχύπλοο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή: “Δεδομένου ότι η Αμοργός δεν διαθέτει αεροδρόμιο, η εικοσάχρονη παρουσία ταχύπλοου οχηματαγωγού είχε συντελέσει καίρια στην αύξηση της επισκεψιμότητας, λόγω της αξιόπιστης και γρήγορης σύνδεσης με την Αττική. Κατανοείται λοιπόν ότι, η μη εκτέλεση του δρομολογίου αυτού, σε συνάρτηση με τις μεγάλες καθυστερήσεις (ως και 3 ώρες), των συμβατικών πλοίων λόγω αυξημένης κίνησης στα μεγάλα νησιά, είχε ως αποτέλεσμα την σοβαρότατη υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας, με τραγικές επιπτώσεις στην τουριστική οικονομία της Αμοργού και σοβαρότατες αρνητικές κοινωνικές προεκτάσεις”.

Eπίσης, τονίζεται ότι οι ζημιές που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Αμοργού είναι τεράστιες. Eιδικότερα υπογραμμίζεται ότι:

-Πολλοί από τους επισκέπτες ακύρωσαν την διαμονή τους κι άλλοι εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν νωρίτερα, με αποτέλεσμα τεράστιες οικονομικές ζημίες σε όσους ασχολούνται με τον κλάδο του τουρισμού.

-Διασύρθηκε η Αμοργός κι η Ελλάδα διεθνώς, δεδομένου ότι πλήθος επισκεπτών υπέστη τη βάσανο πολύωρης αναμονής για δρομολόγια που δεν εκτελέστηκαν ποτέ, ενώ πολλοί ήταν σε κατάσταση απελπισίας, διότι έχασαν ακόμη κι αεροπορικά εισιτήρια.

-Καταστήματα που είχαν προμηθευτές από Σύρο έμειναν χωρίς εμπορεύματα.

-Ασθενείς αδυνατούσαν να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο της Σύρου.

-Οι αυξημένες προσεγγίσεις σε μεγαλύτερα νησιά, δημιουργούσαν μεγάλες καθυστερήσεις στα συμβατικά πλοία προς Αμοργό, δημιουργώντας αλγεινές εντυπώσεις ως προς την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών.

 

Πηγή: Tornos News