Νέα μάσκα κατά του CoVid-19: Μπορείς να ακούσεις μουσική, να μιλήσεις και να έχεις Bluetooth

24

Μια πρωτότυπη μάσκα παρουσίασε πρόσφατα η Αμερικάνικη εταιρεία Honeywell και ο ράπερ-επιχειρηματίας Will I am, Xupermask, με υψηλή τεχνολογία η οποία προστατεύει επαρκώς κατά του CoVid και παρέχει διάφορες δυνατότητες όπως το να ακούς μουσική, να μιλάς και να έχεις Bluetooth. Μεταξύ άλλων, διαθέτει φίλτρα, τρία ανεμιστηράκια, μικρόφωνο φωτάκι LED για το βράδυ κ.ά.

Xupermask: Η πρώτη καινοτόμα μάσκα κατά του CoVid

Η μάσκα είναι κατασκευασμένη από καινοτομικά και ελαστικά υλικά, ώστε να είναι άνετη στη χρήση, εργονομική, εφαρμοστή και προσαρμόσιμη στο πρόσωπο. Τροφοδοτείται από επαναφορτιζόμενη μπαταρία διάρκειας επτά ωρών και μπορεί να φορεθεί για ένα έτος. Ο σχεδιασμός της, σύμφωνα με τους «New York Times», έγινε από τον Χοσέ Φερνάντεζ, ο οποίος δημιούργησε στο Χόλυγουντ τα ρούχα και τις στολές για διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Η εποχή μας είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας

Όπως δήλωσε ο 45χρονος Will.i.am, ο οποίος είχε την ιδέα για τη νέα μάσκα, «ζούμε σε εποχές επιστημονικής φαντασίας, όμως εν μέσω πανδημίας φοράμε μάσκες από ταινία του χθες. Έτσι, ήθελα μία μάσκα να ταιριάζει με την εποχή μας». Η μάσκα, η οποία όντως αποπνέει στυλ Sci-Fi, θα διατίθεται σε διάφορα χρώματα και η -καθόλου φθηνή- αρχική λιανική τιμή της στις ΗΠΑ θα είναι 299 δολάρια. Η διάθεσή της θα αρχίσει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 8 Απριλίου. Η πολυεθνική Honeywell είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ με ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ενώ ο Will.i.am (πραγματικό όνομα Ουίλιαμ Άνταμς), μεταξύ άλλων, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Black Eyed Peas.

Δείτε το βίντεο με τον Will I am να φοράει τη μάσκα