Ινδία: Αρχιτέκτονας μετατρέπει παλιά ελαστικά σε…παιδικές χαρές

8

Μια θεάρεστη πράξη από την Pooja Rai, νεαρή ταλαντούχα αρχιτέκτονα, η οποία αξιοποιεί τα ελαστικά που πετάγονται κάθε χρόνο στην Ινδία, φτιάχνοντας παιδικές χαρές για σχολεία που τις έχουν ανάγκη.

Η Pooja έχοντας τη φιλοσοφία ότι το παιχνίδι είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού, μέσω του Anthill Creations, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, έχει μέχρι στιγμής κατασκευάσει 283 διαφορετικούς χώρους παιχνιδιού χρησιμοποιώντας σχεδόν εξ ολοκλήρου βαμμένα ελαστικά.

Σύμφωνα με το CS monitor η βάση του οργανισμού βρίσκεται στο Μπανγκαλόρ, ενώ εκεί βρίσκονται και οι περισσότερες παιδικές χαρές που κατασκευάστηκαν και οι οποίες περιλαμβάνουν μεγάλα ελαστικά σε σχήμα αυτοκινήτων, κτιρίων ή ζώων, σε συνδυασμό με πιο κλασικά στοιχεία όπως είναι οι κούνιες. Όπως αναφέρει το Goodnewsnetwork.org, όλοι οι χώροι είναι κατασκευασμένοι με ελαστικά που είχαν πεταχτεί, τα οποία συλλέγονται, καθαρίζονται και ελέγχονται για οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει απειλή για τα παιδιά. Στη συνέχεια βάφονται και ανοίγονται σε αυτά τρύπες, για να διασφαλιστεί ότι το νερό της βροχής δεν θα μαζευτεί μέσα.

Καθώς η Ινδία είναι το μοναδικό έθνος στον κόσμο που έχει θεσπίσει υποχρεωτική φιλανθρωπική οργάνωση στις εταιρείες, μεγάλο μέρος της δουλειάς της Rai πραγματοποιείται μέσω δωρεών, με έναν μικρό χώρο παιχνιδιού να κοστίζει περίπου $800 και τους μεγάλους να κοστίζουν έως και τέσσερις φορές περισσότερο. ”Το δικαίωμα στο παιχνίδι πρέπει να θεωρείται κρίσιμο για τη γνωστική ανάπτυξη του παιδιού, τη σωματική και συναισθηματική ευεξία του. Πιστεύουμε ότι είναι πράγματι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα”, δήλωσε η Pooja Rai.

Δείτε κάποιες εικόνες από το λογαριασμό του μη κερδοσκοπικού οργανισμού στο Instagram