Μιρμιζέλι: Δροσιστική σαλάτα με καταγωγή από την Κάλυμνο

143

Το καλύμνιο μιρμιζέλι είναι μία από τις πιο πλούσιες σαλάτες της νησιώτικης παράδοσης που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά

  • 1 ντομάτα, σε κυβάκια
  • 1 ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 μελιτζάνα, σε κυβάκια
  • 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κριθαροκουλούρα, χοντροσπασμένη
  • ξερό θρούμπι ή ρίγανη
  • 100γρ. κοπανιστή
  • 1 αγγουράκι, σε φέτες
  • 5-6 αντζούγιες
  • 4-5 ελιές
  • αλάτι

Διαδικασία

Αλατίζετε καλά τη μελιτζάνα, τη ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και την ψήνετε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Σπάτε την κριθαροκουλούρα σε μια σαλατιέρα, προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα και ραντίζετε με το μισό λάδι.

Πασπαλίζετε με το θρούμπι, προσθέτετε τη μισή κοπανιστή και ανακατεύετε πολύ καλά.

Από πάνω ρίχνετε τις μελιτζάνες, το αγγουράκι, την κομμένη ντομάτα, την υπόλοιπη κοπανιστή, τις αντζούγιες και τις ελιές. Πασπαλίζετε με λίγο θρούμπι, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Tips: Αντί για κοπανιστή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινομυζήθρα ή φέτα, καθώς ταιριάζουν πολύ σε αυτή τη σαλάτα.

(συνταγή: olivemagazine.gr)