Μακρυνίτσα, ένα ιδιαίτερο “μπαλκόνι” στο Πήλιο(video)

69

Στα ορεινά του Βόλου, με μια υπέροχη θέα στα νερά του Παγασητικού, βρίσκεται σκαρφαλωμένο ένα υπέροχο γραφικό χωριό που φέρει τη φήμη του πιο διάσημου “μπαλκονιού” της Βόρειας Ελλάδας.

Η Μακρυνίτσα είναι ένα από τα πιο τουριστικά ορεινά χωριά της Ελλάδας και αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς χιλιάδων επισκεπτών, συνδυάζοντας την αυθεντική ομορφιά με τη ζωογόνα φύση.

Η πηλιορείτικη αρχιτεκτονική παραμένει αναλλοίωτη, ενώ φέρνει στον νου εικόνες μιας άλλης εποχής. Τα διώροφα – τριώροφα κτίσματα του οικισμού με με τους χοντρούς πέτρινους τοίχους, τα ξυλόγλυπτα παραθυρόφυλλα, τις πλούσιες ξυλόγλυπτες διακοσμημένες οροφές και τις πέτρινες στέγες, θεωρούνται το σήμα κατατεθέν του τόπου, ενώ ταυτόχρονα προσδίδουν μια νοσταλγική σταθερά στο αλλοτινό βουνό των Κενταύρων.

Εντυπωσιακοί ξενώνες, ζεστά καφέ, παραδοσιακά εστιατόρια με υπέροχα τοπικά εδέσματα, ταβέρνες και πολυάριθμα μαγαζάκια με ντόπια προϊόντα και τουριστικά είδη, συμπληρώνουν την εικόνα του σήμερα, προσδίδοντας στη Μακρυνίτσα του χθες το κύρος και την αίγλη που της αρμόζει.

Αξίζει να περιπλανηθεί κανείς στα ανηφορικά σοκάκια του πλέον διατηρητέου οικισμού, και να καταλήξει στην κεντρική πλατεία της με την περίφημη βρύση του Αθάνατου νερού, μία από τις 50 βρύσες του χωριού που τρέχουν ασταμάτητα και που κάποτε αποτελούσαν τον μοναδικό τρόπο ύδρευσης του χωριού.
Κατά τη δεκαετία του 60, στη Μακρυνίτσα έγιναν τα γυρίσματα της δραματικής πολεμικής ταινίας της Φίνος Φιλμ, “Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά” με την αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Δείτε το υπέροχο video του Travel Inpiration: