Κοτόπουλο με κάρι – Μαγείρεψε το όπως στη Σρι Λάνκα!

299

Θέλετε ένα κυρίως πιάτο το οποίο όχι μόνο θα σας χορτάσει αλλά θα φέρει και αρώματα Ανατολής στο σπίτι σας;

Δείτε την παρακάτω συνταγή:

Συστατικά

  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, (10 γρ.+ 20 γρ.)
  • 1 κ.γ. μαγιά ξηρή
  • 550 γρ. νερό, χλιαρό (150 γρ. + 400 γρ.)
  • 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
  • χούμους με παντζάρι, για σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα.
  • Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε μέσα όλα τα μπαχαρικά.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό.
  • Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας.
  • Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με κόλιανδρο ψιλοκομμένο και πίτες για σουβλάκι.

(συνταγή από akispetretzikis)