Θέλετε ένα κυρίως πιάτο το οποίο όχι μόνο θα σας χορτάσει αλλά θα φέρει και αρώματα Ανατολής στο σπίτι σας;
Δείτε την παρακάτω συνταγή:
Συστατικά
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, (10 γρ.+ 20 γρ.)
- 1 κ.γ. μαγιά ξηρή
- 550 γρ. νερό, χλιαρό (150 γρ. + 400 γρ.)
- 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. αλάτι
- 50 γρ. ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
- χούμους με παντζάρι, για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα.
- Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε μέσα όλα τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό.
- Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας.
- Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με κόλιανδρο ψιλοκομμένο και πίτες για σουβλάκι.
(συνταγή από akispetretzikis)