Κερκυραϊκή μαριναρισμένη τσιπούρα με ντιπ σκορδαλιάς – Το πιάτο που υμνεί ο Guardian

75

Αφιέρωμα σε ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Κέρκυρας έκανε δημοσιογράφος της Guardian, η οποία κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται το νησί και απολαμβάνει το πεντανόστιμο πιάτο από τη γιαγιά της!

Ταξιδέψτε στο παραδοσιακό νησί με τα ολόφρεσκα θαλασσινά…

Υλικά
Μια ολόκληρη καθαρισμένη τσιπούρα
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
15 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάντε τρεις ή τέσσερις τομές σε κάθε πλευρά του ψαριού και περιχύστε παντού θαλασσινό αλάτι, πριν το τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο πιάτο. Έπειτα, σε ένα μπολ, ετοιμάστε τη μαρινάδα συνδυάζοντας τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από το ψάρι, τρίβοντας το μείγμα παντού σε όλο το σώμα του ψαριού. Μαγειρέψτε τα ψάρια πάνω στη φωτιά, σε μπάρμπεκιου ή κάτω από μια καυτή σχάρα για 8-10 λεπτά τη κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσει, και να ψηθούν τα ψάρια. Πιέστε το χυμό λεμονιού λίγο πριν το σερβίρετε (μην το προσθέσετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος καθώς θα κάνει το ψάρι να κολλήσει στη σχάρα).

Για το ντιπ

Διαβάστε επίσης

Υλικά

8 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
1 ολόκληρο σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
χυμός 2 λεμονιών
νερό

Εκτέλεση

Βράστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένου νερού για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε και αφήστε στον ατμό στο τηγάνι για λίγο. Τρίψτε καλά το σκόρδο. Έπειτα, βάλτε το σκόρδο στο τηγάνι με τις πατάτες το ελαιόλαδο. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, στη συνέχεια προσθέστε νερό, μερικές σταγόνες κάθε φορά, μέχρι να φτάσει σε μια καταρροή. Περιχύστε λάδι από πάνω και τέλος.