Καθαρισμός ακτής του Λαγανά από τη Levante Ferries

23

Μια σειρά δράσεων καθαρισμού ακτών, διοργανώνει η Levante Ferries, με πρώτο σταθμό τον Λαγανά της Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 31 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της εν λόγω παραλίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και την συμμετοχή της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμακίου και της Εθελοντικής Ομάδας Λιθακιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

Αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε το καλύτερο για τα νησιά μας. Το καλύτερο σε κάθε επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου, αναμφίβολα, και του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντός τους, που τα καθιστά μοναδικά. Σε αυτό το πλαίσιο, στη Levante Ferries διοργανώνουμε και εγκαινιάζουμε μια σειρά δράσεων καθαρισμού ακτών, με πρώτο σταθμό τον Λαγανά της Ζακύνθου.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήσαμε τον καθαρισμό της περίφημης παραλίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και την πολύτιμη συμμετοχή της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμακίου και της Εθελοντικής Ομάδας Λιθακιάς.

Ευαισθητοποιημένοι γύρω από την περιβαλλοντική κρίση, που αποτελεί ένα από τα κυριότερα προβλήματα της εποχής που διανύουμε, οι εθελοντές της Levante Ferries και των προαναφερθέντων φορέων, ανέλαβαν δράση για τη φροντίδα μιας από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Ζακύνθου, που σύντομα θα υποδεχτεί χιλιάδες
λουόμενων, αλλά που διαχρονικά αποτελεί και «σπίτι» των χελωνών καρέτα-καρέτα. Η δράση μας στοχεύει στη βιωσιμότητα και αειφορία των τόπων που εξυπηρετούμε και στους οποίους διαβιώνουμε και οι ίδιοι.

Οι επόμενοι «σταθμοί» μας θα ανακοινωθούν σύντομα και θα αφορούν σε παραλίες της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και της Πελοποννήσου. Με μικρές, αλλά τόσο σημαντικές ενέργειες ατομικής ευθύνης, ο τόπος μας και ο κόσμος μας όλος, μπορεί να γίνει καλύτερος!